Gündem

Karar yazarı Beki: Gazeteyi ziyaretinde İmamoğlu'na neden başka marka su kullandığımızı gırgıra vurarak izah ettik

05 Ekim 2019 08:18

Karar yazarı Akif Beki de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun gelmesiyle başlayan 'Hamidiye Su' tartışmasına katıldı. Sultan Abdülhamid'in mirası olan suyun belediye AKP'deyken TRT'deki Abdülhamid dizisinde reklamı yapıldığını hatırlatan Beki, şimdi 'boykot gibi bir muamele' yapılmasına tepki göstererek, "Ecdada saygı, Hünkar'a hürmet seçim kazandırıncaya kadar mı!" dedi.
 
Karar gazetesinin maliyetten dolayı başka marka su aldığını söyleyen Beki, İmamoğlu'nun gazeteye yaptığı ziyarette konuyu gırgır geçerek izah ettiklerini anlattı. İmamoğlu seçilmeden, İBB AKP'den CHP'ye geçmeden önce de kullandıkları suyun aynı olduğunu belirten Beki, İmamoğlu'nun Hamdiye Su tartışmalarına ilişkin yaklaşımını, "Latifeyle yanlış anlamamasını isteyerek uzattığımız sudan afiyetle içti. Fakat o da Hamidiye almayı bıçak gibi kesenlerle ilgili tartışmaların üstünde durmadı, durmaya değer görmedi. 'Ne acayip hazımsızlık, bu nasıl bir partizanlık' edasında karşılık verdi, gülüşerek geçtik" sözleriyle aktardı.

"Gülünmeyecek gibi de değil, nesini ciddiye alacaksınız böyle işgüzarlığın! Ayrıca kimi cezalandırıyorsunuz?" diyen Beki, "Hamidiye Su milletin malı, İmamoğlu'nun değil. İnönü'den CHP'ye miras da kalmadı. Tafranız kime? Siyasi eylem niyetiyle içmeyi bırakıyorsanız, kim bu eylemin muhatabı?" diye sordu.


*Akif Beki'nin Karar gazetesinde yer alan yazısının tamamını okumak için tıklayın.