Gündem

Akif Beki: Cem Uzan iktidara göz kırpıyor, Davutoğlu ve Babacan'a saldırarak 'al beni de asker eyle' dilekçesi veriyor

14 Aralık 2019 08:07

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, bugünkü köşesine uzun yıllardır Fransa'da yaşayan ve yeniden yargılama başvurusunda bulunduğunu, mahkeme kararının ardından Türkiye’ye döneceğini açıklayan Cem Uzan'ın önceki gün Gelecek Partisi'ni kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ajanlıkla suçladığı mesajını değerlendirdi. "Uzan'ın bir süredir iktidara göz kırptığını ifade eden Beki, "Anlaşılan bir kez de doğrudan Davutoğlu ve Babacan'a saldırarak sesini duyurmayı, 'al beni de asker eyle sevenlerinin dergahına' dilekçesiyle kabul makamına başvurmayı deniyor" diye yazdı. 

Beki, "sahnelere geri dönebileceği bir fırsat kolladığını" belirttiği Uzan için, "Paris'teki kaçak hayatından memlekete dönüş vizesi karşılığında aynı senaryoyu, gelecek seçimlerde tekrar oynamaya hazır olduğu mesajları yolluyor" dedi.
 

Beki, "Cem Uzan nereye koşuyor?" başlıklı (14 Aralık 2019) yazısında, şunları kaydetti:

'Emrinizdeyim, sizden kopanların partisini yıpratarak aşağı çekme hizmeti vermeye amadeyim, ne duruyorsunuz kullanın beni' yakarışları, adresine ulaşsa bile...İkna edici mi, yapabileceğine inandırmayı başarabilir mi?

Şu kavaf işi tivitlerindeki bayağılıkla mı?

Davutoğlu'yla Babacan'a ait bir kare fotoğrafın üstüne yazdığı son mesaja bakın:

"Yabancı ajanlarla imzaladığınız belge elimde. Uluslararası mahkemelere sunulacak. Türk Milleti sizden hesap soracak. Yargılanacaksınız..."

Yahu, asgari ücretle istihdam edilen alelade bir trol bile daha iyisini tasarlayabilir.

Kırk paraya daniskasını yapabilecek kabiliyette troller, işe alınmak için birbirinin üstüne basıyor burada, Cem Uzan'ın haberi yok mu? 

Bu prova gösterinin hem aff-ı şahane getireceğine hem de iktidar tarafından müstahdem kadrosuyla ödüllendirileceğine kendini cidden inandırmış olabilir mi?

Ne diyelim, bu performansa kırk bir buçuk kere maşallah. Biri çimdiklesin, uyanır belki bu tatlı rüyadan.