Gündem

Akif Beki: Beka sorunu yaşarken doğru mu o seçmeni gözden çıkarmak?

"Çelişki yaman ama kafa yoran nerede!"

27 Şubat 2019 12:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anket açıklamasını değerlendiren Karar yazarı Akif Beki, "Oysa HDP’li seçmenin olası tercihlerine de güvenmiyor iktidar" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, HDP’yi legal bir parti olarak görmediğini açıklamasını; AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki'nin, "Talip değiliz" diyerek HDP oylarını istemediğini hatırlatan Beki,  "Beka sorunu yaşarken doğru mu o seçmeni gözden çıkarmak?" diye sordu. Öte yandan, Erdoğan'ın, "Kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Benim vatandaşım bunları geri almana fırsat veriyorsa, belediyelerin imkanlarını Kandil’e gönderecek veya teröre kullanacak olursanız, hiç beklemeden yine kayyumları atarız” uyarısına da değinen Beki, "Aidiyet bunalımına girip sandıkla bağını koparırsa o vatandaşları Kandil’e kaybetmiş olmaz mıyız?" sorusunu yöneltti.

AKP'nin, “Türkiye kazanacaksa kaybetmeye hazırız” söylemini hatırlatan Beki, "Ne ki bu son söylem o duruşa uymuyor. Milliyetçi oyları konsolide etmeye yarayabilir belki, en azından ürkütmez, kaçırtmaz. Fakat değer mi düşülen tezada; Türkiye’ye ne kazandırır, birlik ve beraberliğimize ne kaybettirir? Çelişki yaman ama kafa yoran nerede! Anket havanında su döverken ıskaladığımız şeye bakın" diye yazdı.


Akif Beki'nin yazısı için tıklayın.