Gündem

Ahmet Taşgetiren: Muhafazakâr zeminde "en tartışmalı Tayyip Erdoğan profili" bakımından bile Kılıçdaroğlu ya da CHP'li bir başkan tercihe şayan bulunmuyor

"Bunun liderleri zor bir pozisyona düşürdüğü izlenimi ediniyorum"

19 Ağustos 2022 08:27

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 6'lı masanın gelinen noktada en zor sorununun cumhurbaşkanlığı için ortak aday olduğunu belirterek, "Bu noktadan sonra sıra, 6’lı yapının özellikle muhafazakâr kanadının Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ne düşündüğüne geliyor.

Onların bir zorluğu var. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıksalar ittifak için problem, kabul etseler başka bir problem." diye yazdı.

Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda "hellaleşme" söyleminin siyasal bir hamleye dönüştüğüne işaret eden Taşgetiren, "Liderlerin şu ana kadarki temasları açısından Kılıçdaroğlu ile ilgili izlenimleri oldukça olumlu. Ancak en azından muhafazakâr zeminde “en tartışmalı Tayyip Erdoğan profili” bakımından bile Kılıçdaroğlu ya da CHP’li bir başkan tercihe şayan bulunmuyor. Ben şahsen bunun liderleri zor bir pozisyona düşürdüğü izlenimi ediniyorum." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...