Gündem

Ahmet Takan: Dikkatlerimiz, sadece Suriye ve Kıbrıs’ta ama aldatılıyoruz!

"Yine, ustaca bir cambaza bak oyunu oynanıyor"

16 Kasım 2019 10:47

Dikkatlerimiz, sadece Suriye ve Kıbrıs’ta ama aldatılıyoruz!.. Bölgemizi, kapı arkası anlaşmaları ile Rusya ile paylaşan ABD’nin diğer sinsi niyetlerini görmüyoruz" diyen Korkusuz yazarı Ahmet Takan, ABD ve Rusya'nın Türkiye'nin yalpalanmasından mutlu olduğunu söyleyerek, "Dikkatler, Kıbrıs’a çekilirken Girit’e dikkat!.." diye yazdı.

Takan'ın, "F-35'ler Yunanistan'a verilir mi?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

"Yine, ustaca bir cambaza bak oyunu oynanıyor!..

Dikkatlerimiz, sadece Suriye ve Kıbrıs’ta ama aldatılıyoruz!.. Bölgemizi, kapı arkası anlaşmaları ile Rusya ile paylaşan ABD’nin diğer sinsi niyetlerini görmüyoruz… Gösterilmiyor!.. Suriye’de, Akdeniz’de birbirlerinin ayağına basmadan menfaatleri paylaşmaya çalışan bu iki büyük güç, Türkiye’nin bir o yana bir bu yana yalpalatılmasından son derece mutlu.. ABD’nin de, Türkiye illa Patriot alsın, F-35 alsın diye ölümcül bir ısrarı olduğunu düşünmüyorum. ABD, elindeki S-400 ve diğer kozları, siyasi iktidarı daha çok kendine mahkum etmek ve kullanım sürelerini biraz daha uzatabilmek adına kullanıyor. Bu, Rusya ve onun içerideki işbirlikçilerinin de işine geliyor!..

Etrafımızda olup bitenlere dikkatlice bir bakalım;

Zengin petrol ve doğal gaz  yatakları sadece Irak ve Suriye’de mi var?..

Yunanistan’da üs kuran ABD, Ege’de Yunanistan’ın işgal ettiği Türk adalarını kendi silahları ile donatmadı mı?..

S-400’leri gerekçe gösterip ABD’nin F-35’leri Yunanistan’a vermeyeceğinin garantisi mi var?..

“Niye” diye soracaksınız… Hava kuvvetlerinde üstünlük Yunanistan’a geçecek. ABD, Ege Denizi’ne de yerleşmek istiyor. Ege’ye de bir üs kurmak istiyor da ondan…

Dikkatler, Kıbrıs’a çekilirken Girit’e dikkat!.."


Yazının tamamı için tıklayın.