Politika

Ahmet Şık: Yerel seçimlerde faşizmi gerileten ittifakın tüm gücüyle sahada olması elzem

"Eğer terörle iltisaklı olmak nedeniyle kayyım atanacaksa adres AKP ve malum saraydır"

20 Ağustos 2019 22:27

T24 Haber Merkezi

HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Ahmet Şık, CHP'nin tank palet fabrikası için Sakarya Meydanı'nda yaptığı eyleme dikkat çekerek, "Kınama açıklaması yapmakla yetinmek yerine yerel seçimlerde faşizmi gerileten ittifakın tüm gücüyle sahada olması elzem. Seçimlerde kullanılan stratejik oylar nedeniyle hiçbir partinin hiçbir partiye, kimsenin kimseye borcu yok ama hepimizin demokrasiye borcu var ve ödemek zorunda" dedi.

TIKLAYIN - CHP'nin 'Tank palet için uyanık kal' eylemi başladı

Şık, Twitter hesabından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin Sakarya'da yaptığı tank palet fabrikası eylemine dikkat çeken Şık, "Siyasi parti kılığına girmiş bir mafya iktidarının halkın iradesini bir kez daha gasp ettiği şu günlerde, en azından uyanık olduğunuzu öğrenmiş olduk" ifadesini kullandı. Muhalefet partilerinin sahada olması gerektiğini vurgulayan Şık, "Seçimlerde kullanılan stratejik oylar nedeniyle hiçbir partinin hiçbir partiye, kimsenin kimseye borcu yok ama hepimizin demokrasiye borcu var ve ödemek zorunda" açıklamasında bulundu.

"Kürtler üzerinden muhalefet bloğu yine bölünmek isteniyor"

Ahmet Şık'ın Twitter hesabından paylaştığı mesajlar şu şekilde:

"Siyasi parti kılığına girmiş bir mafya iktidarının halkın iradesini bir kez daha gasp ettiği şu günlerde, en azından uyanık olduğunuzu öğrenmiş olduk. Kınama açıklaması yapmakla yetinmek yerine yerel seçimlerde faşizmi gerileten ittifakın tüm gücüyle sahada olması elzem.