Gündem

Ahmet Şık: Pelikan çetesinin yeni hedefi Adalet Bakanı Gül; AKP içindeki savaş sertleşecek

18 Eylül 2019 15:57

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun istifasına da neden olduğu öne sürülen “Pelikan çetesi”nin yeni hedefinin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül olduğunu söyledi. Şık, "Parti içindeki çatlakları gören, Pelikancılara karşı yükselen öfkeyi arkasına alan Gül, 'Aynı maklubeye kaşık sallayanlar' diye tarif ettiği Pelikan çetesi ile savaşın sertleşeceğinin mesajını verdi" dedi.

John Grisham'in, ABD'de iki yüksek yargıcın öldürülmesi üzerine hükümete uzanan sırların ortaya çıkarılmasını ele alan ve beyaz perdeye de aktarılan kitabına atıfla, Mayıs 2016'da Wordpress'te açılan bir blogdan adını alan "Pelikan doyası/çetesi" uzun süredir gündemdeki yerini koruyor.

Davutoğlu'nu iktidardan indiren bildiri olarak anılan, AKP içindeki bazı isimlere yönelik operasyonel içerik üretip bunu sosyal medyadan yayan oluşum olarak da bilinen "Pelikan", bu kez Adalet Bakanı Gül'ün adının yer aldığı bir olayla konuşulmaya başlandı. 

Bugün (18 Eylül 2019) sabah saatlerinde Ankara'da bir konuşma yapan Adalet Bakanı Gül, "Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın" dedi.

TIKLAYIN: Adalet Bakanı Gül: Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasın

Gül'ün bu sözleri akıllara Sabah yazarı Dilek Güngör'ün önceki gün kaleme aldığı "Yargıda tehlikenin farkında mısınız!" yazısını getirdi. Güngör o yazıda birkaç gündür yargıda tuhaf işler olduğunu bazı 'FETÖ'cülerin de kritik noktalara getirildiğini iddia etmişti.

"Şu anda yargıyı ele geçiren bu grupların içine sızan FETÖ'cüler eliyle 17-25'teki gibi yeni bir kumpas davası hazırlansa o zaman kim, ne diyebilecek?" diye soran Güngör, "Tarih tekerrür ediyor ama kimse yargıdaki tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor" ifadesini kullanmıştı

TIKLAYIN: Sabah yazarı: Birkaç gündür yargıda işler iyice tuhaflaştı; kimse tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor

Ahmet Şık: İşler iyice karıştı

Yaşananlara dair Twitter'dan geniş bir açıklamada bulunan HDP'li Ahmet Şık, "hanedanlık mafyası" olarak tanımladığı oluşum ve Abdülhamit Gül çatışmasını "işler iyice karıştı" sözleriyle değerlendirdi.  

Şık Twitter'dan paylaştığı ifadelerin bir bölümünde şunları kaydetti:

Hanedanlık mafyasında işler iyice karıştı. Ahmet Davutoğlu'na darbe yapan Pelikan çetesinin hedefinde şimdi de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül var.

Fitili ateşleyen, Pelikan çetesinin merkez üssü olan Albayrak Grubuna ait Sabah gazetesinden Dilek Güngör oldu.