Gündem

Ahmet Sever'e terör soruşturmasında takipsizlik

"Somut delil tespit edilemedi"

05 Nisan 2019 13:34

T24

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün medya konusunda başdanışmanlığını yapan Ahmet Sever Ahmet Sever hakkında geçen yılın kasım ayında, “silahlı terör örgütü üyeliğinden” açılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Takipsizlik kararı şu şekilde gerekçelendirildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan araştırmada şüphelinin herhangi bir terör örgütüyle irtibatlı ve iltisaklı olduğuna dair herhangi bir somut delilin tespit edilmediği, herhangi bir terör örgütünün eylemlerini meşru gösterir ve övücü söyleminin olmadığı anlaşılmış, bu nedenle, şüpheli hakkında atılı suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muhammet Akçaer, 12 yıl birlikte çalıştığı 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün medya konusunda başdanışmanlığını yapan Sever hakkında, “silahlı terör örgütüne üyelik” iddiasıyla soruşturma başlattı.

Savcı Akçaer, halen T24’te yazan Ahmet Sever hakkındaki dosyaya erişimle ilgili olarak da gizlilik kararı almıştı. Türk Ceza Kanunu’nun 314/2 kapsamında başlatılan soruşturma 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası öngörüyordu.

Savcı, Ahmet Sever’in avukatı Oya Aydın Göktaş’ın, “hangi terör örgütünün söz konusu olduğu ve neye dayanarak soruşturma açıldığı” yolundaki sorularını “gizlilik” kararını gerekçe göstererek yanıtsız bırakmıştı