Medya

Ahmet Hakan'dan Faruk Bildirici'ye: Etikçi başı, siyasal cepheleşmenin kamplarından birini üstüme saldırtıyor

01 Mart 2021 07:22

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan,  iki önceki“Parti kongrelerinde çekilen halaylar” başlıklı yazısını eleştiren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'ye bugünkü köşesinden yanıt verdi. Bildirici için, "etikçi başı" ifadesini kullanan Hakan, "Siyasal cepheleşmenin kamplarından birini üstüme saldırtıyor" görüşünü savundu. 

Hakan yazısında, "Bir etikçibaşı var. Hadi adını da söyleyeyim: Faruk Bildirici. Kendi kendine 'medya ombudsmanı' diye bir unvan veren bu adamın işi gücü açık kovalamak. Alıyor eline gazeteyi, tek kaşını kaldırıyor ve başlıyor kendince hatalar aramaya. Bulamayınca morali acayip bozuluyor. Bulduğunu sanınca da hemen enerjik bir heyecanla atlıyor üzerine. Pardon! Etikçibaşı dediğime bakmayın. Öyle tarafsız, öyle tepeden tırnağa önyargısız, öyle etikten yapılmış bir abide falan değil ha! Adamın etiği, sadece bize karşı... Kendisine yakın duranlar, Gülnaz şırıngalarını batırsa bile ırgalanmıyor." düşüncesini dile getirdi.

Hakan şunları kaydetti:

"Peki ne tür hatalar buluyor bizde? Mesela en son bulduğu hatayı söyleyeyim: 'Parti kongrelerinde çekilen halaylar' başlıklı bir yazı yazdım. İşte o yazıda... Bir kerecik olsun AK Parti dememişim. Gizlemişim AK Parti’yi. O halayların hangi partinin kongrelerinde çekildiğini yazmamışım, yazamamışım. Korkmuşum. Çekinmişim.

Yazıda AK Parti kongrelerinin söz konusu edildiği bas bas bağırırken... Gündeme en uzaklar bile yazıda AK Parti kongrelerinin kastedildiğini şak diye anlamışken... Yazının tüm vurgularında iktidar partisinin kongrelerinin söz konusu edildiği kabak gibi ortadayken... Bizim etikçibaşı, 'Yazıda AK Parti demedi, AK Parti’yi gizledi' falan diye siyasal cepheleşmenin kamplarından birini üstüme saldırtıyor.

Nedir bu adamın bizimle derdi, anlamış değilim. Nasıl bir ukde kaldı acaba içinde? Bu kadar büyük bir kini ne ara biriktirdi acaba? Niye bir türlü yatışmıyor acaba?

Dün de 'belediyelerdeki grev' konulu bir yazı yazmıştım. Koca yazının bir tek satırında bile 'CHP' geçmiyordu. Fakat bizim etikçibaşı, 'Bu grevler hangi partinin belediyesinde gerçekleşiyor Ahmet Hakan? Niye CHP’yi saklıyorsun?' diye sormuyor. Çünkü böyle bir soru, amacıyla örtüşmüyor. Biraz yatıştırsa kendisini... Yoga yapsa... Çıksa dışarı, biraz temiz hava alsa... Derin bir nefes alsa... 'Kindar nesil olacak yaşı geçtim, biraz kinimi eksilteyim' dese... Rahatlayacak. Ama öyle takmış ki kafayı bize... Şimdi çıkıp... 'Kindar nesil dedi ama Erdoğan demedi' diye bir yazı daha yazar." 

Bildirici ne yazmıştı?

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın dünkü “Parti kongrelerinde çekilen halaylar”  başlıklı yazısında AKP’nin adının gizlediğini belirtti. Bildirici, yazının sosyal medya paylaşımında da AKP ve Erdoğan'ın görüntüsünün yer almadığının altını çizerek, "Ahmet Hakan 'Parti kongrelerinde çekilen halaylar' yazısında AKP’nin adını gizledi, yazmaya çekindi" düşüncesini dile getirdi.

TIKLAYIN | Medya Ombudsmanı Bildirici: Ahmet Hakan “Parti kongrelerinde çekilen halaylar” yazısında AKP’nin adını gizledi, yazmaya çekindi