Gündem

Ahmet Hakan’dan "Başörtülü psikolog olmaz" diyen Üstün Dökmen'e: Fena halde empati yoksunu

Dökmen'in "başörtülü psikolog" açıklaması tartışma konusu oldu

15 Ağustos 2022 08:51

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalına konuk olan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in, "Başörtülü psikolog olmaz" ifadelerine tepki gösterdi. “Empati yoksunu” dediği Dökmen’i eleştiren Hakan, “Ben ve benim gibi düşünenler, istediğimiz kadar, ‘Başörtüsü sorunu, çoktan aşılmış geçilmiş bir sorundur’ diyelim. Üstün Dökmen’ler var olduğu müddetçe, başörtüsü sorunu da var olmaya devam edecek galiba” diye yazdı.

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in katıldığı programda kullandığı, "Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar" ifadelerini tartışma konusu oldu.

Ahmet Hakan bugünkü köşesinde konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Dinlerken burnuma naftalin kokusu geldi. Çünkü ben, 30 yıldır zirilyon kere tartışılmış bu konunun, çoktan aşılmış geçilmiş bir konu olduğunu sanıyordum. Ama baktım ki Üstün Dökmen. Sanki bu konuyla ilgili tek satır okumamış gibi. Sanki bu konuyla ilgili ortaya atılan tezlerin hiçbirinden haberi yokmuş gibi. Sanki bu konuyla ilgili çok özgün bir fikir ileri sürüyormuş gibi. Anlatıyor babam anlatıyordu. Literatürü zerre kadar taramamış, kitaplar dolusu tartışmalara şöyle bir bakmaya bile tenezzül etmemiş, konuyla ilgili yıllardır söylenen sözlere hiç kulak vermemiş. Ama buna rağmen yeryüzünün en özgün tezini öne sürüyormuş gibi... Abanıyor babam abanıyordu o feci köhne tezine.

Daha vahimini söyleyeyim: Kendisinin gelişmiş bir empati duygusuyla dopdolu olmasını beklerken... Fena halde empati yoksunu olduğunu dehşet içinde fark ettim. İnsan hiç değilse... ‘Ben bu olaya bir de başını örtenler açısından yaklaşmayı deneyeyim. Kendimi birazcık da olsa onların yerine koyarak olaya bakayım’ der, değil mi? Hayır, hayır! Böyle bir empatinin kıyısından köşesinden bile geçmiyordu.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.