Gündem

Ağırdır: 'Modern muhafazakarlar'ın Erdoğan’a desteği yarı yarıya düştü

Ayşe Arman, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ile röportajının son kısmını yayınladı

24 Aralık 2019 20:38

Gazeteci Ayşe Arman, KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ile röportajının üçüncü ve son bölümü yayınlandı.

"'Modern muhafazakarlar'ın Erdoğan’a desteği yarı yarıya düştü" diyen Ağırdır'ın röportajından öne çıkan ifadeler şöyle:

* Şu anda AK Parti’ye destekleri yarıya düştü. Çünkü onların da “makbul vatandaş”ın devlet tarafından belirlenmesine itirazları var. Sadece bizden farklı olarak, onlar bu tartışmaları bizim gibi çok aleni yapmıyorlar.

* AK Partili genç kızların samimi şekilde, kapı kapı dolaştıklarını hepimizi biliriz. Artık dolaşmıyorlar. Çünkü bunun bir ilişki ve çıkar meselesi haline dönüştüğünü görüyorlar. Dolayısıyla o gençler de siyasetten kopuyorlar. Babacan ve Davutoğlu bunun gerçek ifadesi midir, bütün o oyları onlar mı alır, onu bilmem…

* (Kadın cinayetleri) Bu, bir kadın problemi değil yani, kadının zihnindeki değişime ayak uyduramayan paçoz erkekler problemi! Problemi yanlış tanımladığımız için de yanlış konuşuyoruz. Dikkat edin, cinayet konularının hepsinde, söz konusu olan, yere ayağı sağlam basan ve “Artık seninle yol yürümeyeceğim!” diyen kadınlar. Onlar öldürülüyor. Çünkü erkek, baş edemiyor. 

* Türkiye’den yurt dışı markalara giden ve küresel seviyede yönetici olan hiçbir insan, özellikle de kadınsa başarısız değil. Niye? Çünkü belirsizlik altında iş yapma kapasitesi bu toprakların insanlarının en büyük mahareti! Bilmem ne bankasının Esentepe şube müdürünü alsak, Kanada’nın en büyük markasına genel müdür yapsak, fasulye kırar gibi yönetir orayı. 

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.