Gündem

"Adnan Oktar kimi isterse onunla olurdu, her türlü pis şeyi yapıyordu"

Tutuksuz sanık Ece Koç, Dragos'taki villada her katta silah olduğunu söyledi

27 Şubat 2020 15:52

Adnan Oktar grubuna yönelik 73'ü tutuklu 226 sanığın yargılandığı davanın 58. duruşmasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan tutuksuz sanık Ece Koç, Oktar'ın kadınlara sürekli eziyet ettiğini belirterek, "Çok şiddetli tokat atıyordu, tekme atıyordu. Kiminle isterse onunla olurdu, her türlü pis şeyi yapıyordu" diye konuştu. 

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, 5 tutuksuz sanık ile bazı müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Bugünkü oturumda, tutuksuz sanık Ece Koç'un savunması alındı. Sanık Koç, savunmasında "Örgütte bulunduğum her saniye için çok pişmanım. Cezaevinde itirafçı olmam, 30 yıldır ilk kez kendi öz irademle aldığım karardır." ifadelerini kullandı.

"Adnan Oktar, resmi nikahlı evli kişileri zorla ayırdı"

Örgütle, 1989 yılında Silivri Selimpaşa'da yazlıkta kaldığı dönemde tanıştığını ifade eden sanık Koç, şunları anlattı: "Adnan Oktar örgütünden birileri orada yazlık tutmuştu. Orada bu kişilerle tanıştım. Emin Koç ile gönül ilişkimiz oldu. İmam nikâhı kıydık. Hamile kaldığım için ailemize evlenmek istediğimizi söyledik. Ailemiz bize bir ev açtı. Biz eşimle resmi nikahla evlendik. O dönem örgütte boşanmalar vardı. Adnan Oktar, resmi nikahlı evli kişileri zorla ayırdı."

"Hepimiz benim cariyemsiniz dedi"

Örgüt mensuplarının birbiriyle en ufak samimiyetlerinin dahi örgüt üyeleri tarafından "korku ve güven haberi" kapsamında hemen Adnan Oktar'a iletildiğini kaydeden Koç, savunmasında şunları aktardı:
"Örgütte bulunurken birçok yerde çalıştım. Ama maaşımı hiç görmedim. Maaş kartım Alev Babuna'daydı. Paramızın bir lirasını habersiz harcayamayız. Adnan Oktar bacı olan tüm kadınlarla imam nikahı kıymıştır. Sonra bir gün 'Siz imansızsınız.' dedi, birer lira mehir ücreti verip boşadı. 'Hepiniz benim cariyemsiniz.' dedi. Bizim hiçbir şekilde dışarı çıkma özgürlüğümüz yoktu. Hele Dragos'tan çıkmak mümkün değildir. Birkaç otomatik kapılıdır, sıkı korunur."

"Tokat atıyordu, saç kesiyordu, hayvan taklitleri yaptırırdı"

Adnan Oktar'ın kadınlara sürekli eziyet ettiğini anlatan Koç, "Bana da yaptı. Çok şiddetli tokat atıyordu, tekme atıyordu, saç kesiyordu. Hayvan taklitleri yaptırırdı. Bazı kadınları döverdi, kadın elini kaldırırsa, 'Bana özellikle bunu yaptırıyorsun, kendini yaralattırıp beni polise şikayet edeceksin.' diyordu. Dragos'ta 10 yıl kaldım. O evde her katta mutlaka bir silah vardı. Adnan Oktar'ın bulunabileceği her yerde bulunduruluyordu. Adnan Oktar'ın girdiği banyoya kadar silah vardı." ifadelerini kullandı.

"Kiminle isterse onunla olurdu"

Koç, tutuklu sanıklardan Kartal İş'in, A9 TV'nin yüzü gibi olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Birçok kardeşin kızlarla ilişkiye girdiğini, Adnan Oktar'ı sevmeyen ve istemeyenlere bunun arttırılarak yapıldığını duymuştum. Kızların Adnan Oktar ile ilişkiye girmek istemediği açıktı. Ama Adnan Oktar kimi isterse onunla olur. Biz ilk katılanların dışında sonradan gelen kız kardeşler ile erkeklerin getirdiği kızları gözümüzün önünde taciz ettiğini gördüm. Burada anlatamayacağım şeyler. Her türlü pis şeyi yapıyordu."

Duruşma, verilen aranın ardından sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edecek. (DHA)