Gündem

Adnan Oktar hakkındaki iddianame mahkemeye gönderildi

171 tutuklu sanığın bulunduğu dosyada, Oktar’ın da arasında bulunduğu 13 kişi örgüt yöneticisi olarak yer alıyor

12 Temmuz 2019 14:34

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturma tamamladı. İddianamede Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 226 şüpheli yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede 125 mağdur ve müşteki yer alırken şüphelilere 24 ayrı suçlama yöneltiliyor. Şüphelilerden 25'inin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği açıklandı. Dosyada toplam 125 mağdur-müştekinin ifadesi alınırken, 23 tanığın da ifadesine başvuruldu. 

Şüphelilere, “siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmeye teşebbüs”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “kasten adam öldürmeye teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla yardım etme”, “belgede sahtecilik”, “nitelikli cinsel saldırı”, “cinsel istismar”, “eziyet etme” ve “şantaj” gibi suçlamalar yöneltildi.

171 tutuklu sanığın bulunduğu dosyada, Adnan Oktar’ın da arasında bulunduğu 13 kişi örgüt yöneticisi olarak yer alıyor. 52 sanık hakkında ise adli kontrol hükümler uygulandığı ifade edildi. Bu yöneticilerden birinin firari olması nedeniyle hakkında yakalama emri düzenlenerek dosyasının ayrıldığı kaydedildi. 

İddianame, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi, halinde sanıkların yargılanmasına başlanacak.