Spor

Adana Demirspor'un Süper Lig'e çıkması için kampanya başlatıldı: İstanbulspor ve CHP'li Karalar da destek verdi

01 Ağustos 2020 19:44

Adana Demirspor'un Süper Lig'e yükseltilmesi talebi sosyal medyada gündem oldu.

Süper Lig'e çıkma play-off mücadelesini Fatih Karagümrük'e kaybeden Adana Demirspor'un, Süper Lig'e yükseltilmesi için kampanya başlatıldı. 

Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla 1994-1995 sezonundan beri Süper Lig’den uzak olan Adana Demirspor'un Süper Lig'in 22. takımı yapılması talep edildi.

Çağrıya destek verenler, 22 takımlı sistemin, daha eşitlikçi bir lig ortamı oluşturacağını savundu. 

İstanbulspor'dan çağrı

TFF 1. Lig takımlarından İstanbulspor da Adana Demirspor'un da Süper Lig'e çıkartılmasını talep etti.

İstanbulspor'dan yapılan açıklamada ''21 takımla oynanması planlanan Süper Lig’in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesini, TFF 2.Lig Play-Off finali oynayan Manisa Futbol Kulübün2ün ise TFF 1.Lig’e yükseltilmesini talep ediyoruz'' sözleri kullanıldı.

CHP'li Karalar da destek verdi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, Adana Demirspor taraftarının sosyal medyadan başlattığı kampanya hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Adana Demirspor'umuzun Süper Lig'e çıkması hususunda görüşlerimizi, talebimizi ilgili yerlere ilettik. Adana'mızın Süper Lig'e renk katacağını düşünüyoruz. 21 takımlı sistemdense 22 takım daha iyidir. Eğer 22 takım olacaksa da bunu hak eden Adana Demir'dir."