Spor

Adana Demirspor 3-0 Sivasspor (Maç Sonucu)

14 Ağustos 2022 00:05

Sezonu iyi bir başlangıç yapan Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup ederek 2'de 2 yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Adana Demirspor sahasında Rıza Çalımbay yönetimindeki Demir Grup Sivasspor'u konuk etti.

Yeni Adana Stadı'nda oynanan zorlu mücadeleyi Adana Demirspor 3-0 kazandı.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 41. dakikada Younes Belhanda, 51. dakikada Henry Onyekuru ve 70. dakikada Akintola kaydetti.

Adana Demirspor'da İtalyan yıldız Mario Balotelli 64. dakikada Britt Assombalonga'nın yerine oyuna dahil oldu.

Bu galibiyetle Adana Demirspor puanını 6'ya çıkarırken Demir Grup Sivasspor ise 1 puanda kaldı.

Ligin ilk haftasında Adana Demirspor, Bitexen Giresunspor 3-2 mağlup ederken Sivasspor da Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalmıştı.

Gol perdesini Belhanda açtı!

GOL: Belhanda'nın ceza yayı dışından yerden sert şutunda top kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım'ın uzandığı köşedeki direğe çarpıp ağlarla buluştu. Pozisyondan önce Belhanda'nın Robin Yalçın'a faul yaptığı iddiasıyla yapılan VAR incelemesinde de sonuç değişmedi, hakem Mert Güzenge orta sahayı gösterdi: 1-0

Onyekuru farkı 2'ye çıkardı

GOL: Sağ kanatta boş pozisyonda bulunan Akintola topla buluştu ve bekletmeden uzak direğe ortasında Onyekuru'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu: 2-0

Balotelli'den asist Akintola'dan gol

GOL: 70.dakikada Onyekuru'nun savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Balotelli'nin orta-şut karşımı vuruşu kaleci Muammer'den sekti ve Akintola boş kaleye topu yolladı: 3-0

Adana Demirspor'da 23 Yaş Altı Milli Takımı!nda bulunan Tayyip Talha Sanuç ve İsmail Çokçalış karşılaşmada forma giyemedi.