Gündem

"Adalet Bakanı Gül'ün karşısında Erdoğan’ın avukatlarının oluşturduğu ‘İstanbul Grubu’ var"

21 Eylül 2019 07:56

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün "Geçmişte aynı maklubeye kaşık sallayanlar bizi FETÖ ile mücadelede yönlendirmeye kalkmasın" sözlerinin ardından başlayan tartışmanın “yargıdaki güç mücadelesinin" bir yansıması olduğu yaşananların arkasında ise “İstanbul Grubu”nun olduğu belirtildi.

TIKLAYIN: Adalet Bakanı Gül: Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasın

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre “İstanbul Grubu", “Erdoğan’ın da vekâletini kullandığı” ve özellikle İstanbul Adliyesi’nde ana güç merkezi haline geldiği ifade ediliyor.

Hâkim ve Savcılar Kurulu’ndaki (HSK) bazı üyelerin de destek verdiği bu grubun “yargı eliyle yapılan siyasi operasyonların perde arkasındaki beyin” olduğu belirtiliyor. Son dönemde “yargıda rahatsızlık yaratan” bu grupla çekişme halinde olan “Hakyolcular”ın da desteğini alan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, Rixos Otelleri’nin sahibi, işadamı Fettah Tamince’nin hakkında açılan ve sonrasında kapatılan FETÖ soruşturmasını yeniden açmak istemesi ile doğrudan bu gruba mesaj verdiği belirtiliyor.

Cumhuriyet'teki haberin devamı için tıklayın