Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ: Kayıt altına alınmaları ve takip bakımından, Martı tabir edilen elektrikli scooterlara plaka verilmeli

"Kimin kullandığı, zarar ziyan verdiğinin tespiti güç oluyor"

Görsel temsilidir

06 Haziran 2022 08:53

Hürriyet yazarı Oya Armutçu, sık sık kazalara karışan elektrikli scooterlara plaka zorunluluğunun gündemde olduğunu yazdı. Armutçu’nun aktardığına göre, 18 km. hızla gidebilen Martı’lara plaka takılması gerektiğini söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Plaka verildiğinde soruşturma daha kolay yürütülür. Bu konuyu İçişleri Bakanı’na ileteyim” diyor.

Bakan Bozdağ’ın, Martı’larla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

“Scooter’lar elektrikli araçlar ve plakaları yok. Mesela biçerdöverlerde var ama bunlarda plaka yok. Martı tabir edilen bu araçlara da plaka verilmesi gerekir. Bu araçlara plaka takılması hem kayıt altına alınmaları hem de takip bakımından faydalıdır. Plaka takılırsa Martı herhangi bir suça karıştığında; soruşturma ve diğer işlemler daha kolay yürütülür. Şu anda bu araçlarda plaka bulunmuyor. Kimin kullandığı, zarar ziyan verdiğinin tespiti güç oluyor. Çünkü kaza olduğu zaman bizde aracın ismi yazmıyor. Ben bu konuyu İçişleri Bakanlığı’mıza ileteyim. İçişleri’nin konusu. Onların yapacağı bir çalışma ama bizde bir çalışma yok."