Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ'dan öldürülen avukat Servet Bakırtaş'ın ailesine başsağlığı telefonu

07 Temmuz 2022 18:01

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş'ın ailesini telefonla arayarak taziye dileklerini iletti.

Bozdağ, dün İstanbul'daki bürosunda uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren avukat Bakırtaş'ın eşi Gülsenin Bakırtaş'la telefonda görüştü.

Gülsenin Bakırtaş'a başsağlığı dileyen Bozdağ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nu da telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaptığı açıklamada, avukat Bakırtaş ve Konya Şehir Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'ya yönelik silahlı saldırıları kınadı.

Bozdağ, "Görevi başındaki hekim ile bürosunda çalışan avukatın katledilmesini şiddetle kınıyorum. Adli makamlarımız her iki olayla ilgili olarak gerekli soruşturmalara derhal başlamıştır." ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN | Bürosunda öldürülen avukat Servet Bakırtaş son yolculuğuna uğurlandı

TIKLAYIN - İstanbul Barosu'ndan, avukat Servet Bakırtaş'ın öldürülmesi hakkında açıklama: Bir mesleğin 'ölümü göze alarak' sürdürülmesi, o toplum için bir utançtır