Gündem

Abdulkadir Selvi: Erdoğan CHP’li başkanların hangi sorunlarını çözdü?

Selvi Recep Tayyip Erdoğan ile  29 büyükşehir belediye başkanının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmesini yazdı

13 Eylül 2019 09:11

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  29 büyükşehir belediye başkanının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya gelmesini ele aldığı yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belesiye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in belediyelerin yaşadığı sorunlara dair dile getirdikleri gündem maddelerini ve Erdoğan'ın yanıtlarını yazdı. 

Selvi, İmamoğlu'nun ortak olarak belirledikleri 6 maddeyi tek tek sıraladığını söylerken Erdoğan'ın bu başlıklarda bakanlara talimat verdiğini aktardı. Selvi, İmamoğlu'nun dile getirdiği 9 maddeyi şöyle aktardı:

1- Büyükşehir yasasıyla ilgili bir değişiklik çalışması yapıldığı söyleniyor. CHP’li belediyeler olarak bu çalışmada yer almak istiyoruz.

2- Kamu kuruluşları ve bakanlıklar muhalefet belediyelerine de yardımcı olsun.

3- Belediyelerin üzerinde büyük bir borç yükü var. Belediyelerin borçlarıyla ilgili olarak yeniden yapılandırılmaya gidilsin. SayınErdoğanilk Başbakan olduğunuz zaman bunu yapmıştınız. Yeniden yapılmasını talep ediyoruz.

4- Belediyelerin KDV ödemesi gibi kamudan alacaklarının ödenmesini istiyoruz.

5- Belediyelerin borçlandırılmasıyla ilgili olarak Hazine ve İller Bankası’nın yardımcı olmasını talep ediyoruz.

6- Kamulaştırmada devlet belediyelere destek versin.

Selvi ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, belediyelerin üzerindeki borç yükünden söz ettiğini ve bunun üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın “Devlette büyük bir yük var. Ancak iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadan belediyelerimize yardımcı olacağız” dediğini aktardı. 

Yazının devamını okumak için tıklayın.