Dünya

ABD’nin nükleer silahları azaltma önerisine Kremlin yanıtı: Memnuniyetle karşılıyoruz, fakat detaylar da gerekli

“Tüm dünyayı nükleer silahlardan temizlemek mükemmel olurdu"

27 Nisan 2019 14:13

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer silahları azaltma önerisini değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın nükleer cephanelikleri kısıtlama yönündeki girişimleri memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer silahları azaltma konusunda Rusya ve Çin’e yaptığı çağrıyı değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın nükleer cephanelikleri kısıtlama yönündeki girişimleri memnuniyetle karşıladığını, fakat bu fikrin ayrıntılarının da bilinmesine ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Peskov, “Tüm dünyayı nükleer silahlardan temizlemek mükemmel olurdu. Bir yandan bu kusursuz bir şey olurdu, diğer yandansa caydırıcılık faktöründen yoksun kalmış olurduk. Hiç kimsenin bir çılgınlık sonucu korkunç bir hata işlemeyeceğinin garantisi olan caydırıcılık faktörü, caydırıcı denge unutulmamalı” dedi ve şöyle devam etti:

“Nükleer cephaneliklerin kısıtlanmasına yönelik bir takım girişimleri elbette ki memnuniyetle karşılıyoruz, ancak bu durumda bir takım genel sözleri algılamak çok zor. İyi niyetle söylenen bir şey olduğu açık, fakat detayları bilsek daha iyi olur, Başkan Trump neyi kast ediyor, ne şekilde olacak, daha önce bu konuda ön temaslar oldu mu, bunları bilmiyorum. Dolayısıyla iyi niyet göstergesi olarak bu söylenenler takdir edilebilir, fakat bu söylem ciddi bir girişim olarak hiçbir şekilde değerlendirilemez, çünkü henüz bir girişim yok.”