Dünya

ABD, Moskova Büyükelçiliği'ni kapatabileceğinin sinyallerini verdi

''Yakın zamanda ilerleme kaydetmeye başlamamız gerekiyor''

28 Ekim 2021 08:18

T24 Dış Haberler

ABD'li bir yetkili, Rusya'nın daha çok diplomata vize vermeye başlamaması durumunda Moskova'daki büyükelçiliğin fonksiyon gösteremez hale gelebileceğini belirtti. 

AFP'nin aktardığına göre gazetecilere konuşan bir üst düzey ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ''Yakın zamanda ilerleme kaydetmeye başlamamız gerekiyor'' dedi.

Yetkili, ''Durumla yüzleşeceğiz. Önümüzdeki ay değil, önümüzdeki sene yapacağız bunu. Büyükelçilikte sadece idareten birileri dururken bir şeyler yapmamız çok zor'' diye konuştu. 

Diplomatik yazışmalar gibi birçok görevi yapamaz hale gelmeye başlayacaklarını ifade eden yetkili, ''Misyonu açık tutmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Yetkili, misyona getirilen kotalar nedeniyle büyükelçiliğin kapısını açıp kapayacak çalışan bile bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

ABD geçen hafta Rusya vatandaşları için Moskova'da vize işlemi vermeyi durdurmuştu. Rusya vatandaşları, göçmen vizesi almak için Polonya'ya gitmek zorunda. 

İki ülke, karşılıklı olarak birbirlerinin diplomatlarını sınır dışı etmiş; Moskova, ABD'nin Rusya'daki diplomatik misyonlarında çalışabilecek yabancı işçi sayısını kısıtlamıştı.