Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen duyurdu: Rus petrolüne fiyat limiti gündemde

Yellen, Rus petrolünün fiyatının düşürülmesi için Avrupa, ABD, İngiltere ve diğer ülkelerin enerji yaptırımlarını pekiştirecek fiyat limitleri ya da istisnaları konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade etti

21 Haziran 2022 09:46

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kanada ve diğer müttefikleriyle Rusya'nın enerji gelirlerini sınırlayabilmek için düşük gelirli ülkelere etki etmeden Rusya'nın petrol fiyatlarına bir limit uygulama konusunda görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Kanada'nın Toronto kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yellen, Putin'in gelirlerini baskılamak ve Rus petrolü fiyatını aşağıya çekmek için Avrupa, ABD, İngiltere ve diğer ülkelerin enerji yaptırımlarını pekiştirecek fiyat limitleri ya da istisnaları konusunda görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Yellen bunu yaparken küresel piyasalara daha fazla petrol arzı yapılmasına da olanak verileceğini vurguladı.

Bloomberg HT'nin haberine göre Yellen Rus petrolünün fiyatına, belirli bir miktarın üzerindeki petrolün sevkiyatında sigorta veya finansmanı zorlaştırıcı bir mekanizma ile tavan getirilebileceğini ifade etti.

Yellen mekanizmanın dünya pazarlarına Rus petrolü arzını kesmeden Rusya'nın petrol gelirini azaltabileceğini belirtti.