Dünya

ABD'de aromalı elektronik sigaranın, otomatik silah yasağından önce Beyaz Saray'ın gündemine gelmesine tepki

12 Eylül 2019 11:19

T24 Dış haberler

ABD'de aromalı elektronik sigaraların yasaklanması gündeme gelirken, birçok sosyal medya kullanıcısı bu ürünlerin yasaklanırken otomatik silahların hâlâ kolayca alınabilmesine tepki gösterdi.

ABD'de "esrarengiz" olarak nitelendirilen farklı akciğer hastalıklarının aromalı elektronik sigaralardan kaynaklandığının iddia edilmesi ve birçok çocuğun bu ürünleri kullandığının tespit edilmesinin ardından 'e-sigaralar' Beyaz Saray gündemine geldi. Oval Ofis'te sağlık yetkilileri ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, aromalı elektronik sigaraların yasaklanacağını açıkladı. Trump toplantıdan sonra, "İnsanların hastalanmasına izin veremeyiz. Çocuklarımızın bundan etkilenmesine izin veremeyiz" dedi. 

Birçok ABD'li sosyal medya kullanıcısı kararı pozitif bulurken, bazıları da son yıllarda onlarca kişinin ölümüne sebep olmasına rağmen otomatik silahlar için bu kadar hızlı önlem alınmamasına tepki gösterdi.

Demokrat Parti'nin 2020 başkan adayı olma yarışında öne çıkan isimlerden biri olan Vermont Senatörü Bernie Sanders, Trump'ın açıklamalarıyla ilgili bir haberi alıntılayarak, "Şimdi AR-15'leri yasakla" yazdı. Sanders'ın paylaşımı on binlerce beğeni aldı ve 33 bin defa tekrar paylaşıldı.

 

Spor yazarı Matt Miller da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Elektronik sigaralardan 6 kişi ölür: Yasaklayalım! 2019'da 19 silahlı saldırı meydana geldi: Bu silahların suçu değil" yazdı.

Birçok sosyal medya kullancısı benzer paylaşımlarda bulunurken, Washington'a otomatik silahlarla ilgili yasalara da düzenleme getirilmesi çağrısı yaptı.