Dünya

ABD Başkanı Trump'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyen Carroll: Polise şikayette bulunabilirim

"Onun tipi olmadığım için seviniyorum"

25 Haziran 2019 11:31

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın 1990'lı yıllarda kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ifade eden köşe yazarı Jean Carroll, polise resmi şikayette bulunmayı düşündü ifade etti.

Pazartesi günü CNN kanalına konuk olan Carroll, Trump'a karşı başlatılacak bir soruşturmada New York Polis Departmanı ile iş birliği yapmaya açık olduğunu ancak avukatlarının olayın üzerinden çok zaman geçtiği için sıkıntı yaşayabileceği konusunda kendisini uyardığını belirtti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Carroll'un suç duyurusunda bulunması durumunda bir polis soruşturmasına izin vereceğini söylemiş ve "Gerçeği bulmak zorundayız" demişti. 

Trump, dün The Hill internet sitesin verdiği röportajda cinsel saldırı suçlamalarıyla ilgili soruya, "O (Carroll) benim tipim değil" diyerek yanıt vermişti. Carroll, CNN yayınında "Onun tipi olmadığım için seviniyorum" dedi.

Carroll, geçen cuma günü New York Times gazetesine verdiği bir röportajda Trump'ın 1990'lı yılların ortalarında Trump'ın Manhattan'daki Bergdorf Goodman kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmiş, ABD lideri bu suçlamaları reddetmiş, köşe yazarını "tanımadığını" söylemişti. ABD basını Trump ve Carroll'ın 1980'lerde beraber otururken fotoğraflarını paylaşmıştı. Carroll, cinsel saldırıyı yeni kitabında açıkça anlatacağını ifade etti.