Dünya

ABD Adalet Bakanlığı, özel yetkili savcı Mueller'ın 'Rusya raporunu' Buzzfeed News sitesine verdi

03 Kasım 2019 07:36

ABD Adalet Bakanlığı, bir dava sürecinin sonunda, özel yetkili savcı Robert Mueller'in hazırladığı ABD'nin 2016 seçimlerine Rusya'nın müdahalesi soruşturmasına yönelik 500 sayfalık soruşturma özetleri ve mailleri BuzzFeed News haber sitesine verdi.

Raporun Donald Trump'ın eski kampanya direktörü yardımcısı Rick Gates ve eski başkanlık danışmanı Steve Bannon gibi isimlerle gerçekleştirilen FBI soruşturmalarını içeren kısmı BuzzFeed News'da yayımlandı. Belgeler arasında aynı zamanda Bannon ve Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner arasında dönemin Demokrat Başkan Adayı Hillary Clinton'ın Wikileaks tarafından sızdırılan maillerine 'ulaşma' önerisi de yer aldı. 

Belgeleri inceleyen BuzzFeed, Nisan 2018'de gerçekleştirilen bir soruşturmada Gates'in Demokrat Ulusal Komite'nin hacklendiğini öğrendikten sonra kampanyanın o dönemki yöneticisi Paul Manafort'un saldırıyı Ukrayna değil Rusya'nın düzenlediği teorisini ortaya attığını gördü. 

ABD istihbarat birimleri Demokrat Ulusal Komite'nin 2016 yılında Rusya tarafından hacklendiğini ve başkanlık seçim kampanyası süresince içeride yapılan mail yazışmalarının servis edildiği konusunda hemfikir.