Spor

A Milli Futbol Takımı, Fransa'dan grup lideri olarak dönüyor!

Fransa ile deplasmanda oynanan karşılaşmada 30 bin civarında Türk taraftar da statta yer aldı

14 Ekim 2019 20:44

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 8. maçında deplasmanda Fransa ile 1-1 berabere kaldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, son maça göre ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti. Ay-yıldızlı ekibin grupta son oynadığı Arnavutluk mücadelesine ilk 11'de başlayan Emre Belözoğlu, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Güneş, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan ve 5 golle elemelerde ay-yıldızlıların en golcü ismi Cenk Tosun'u da yedekler arasında tuttu. Karşılaşmada kaleyi Mert Günok'a emanet eden Güneş, savunmayı Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü ve Umut Meraş'tan oluşturdu. Orta sahada, Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu görev yaparken, hücum hattında İrfan Can Kahveci, Kenan Karaman ve Burak Yılmaz sahaya çıktı. Fransa ise Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Hernandez, Tolisso, Sissoko, Coman, Griezmann, Matuidi, Ben Yedder 11'i ile sahada yer aldı.

Fransa ile oynanan maçta 30 bin civarında Türk taraftar da statta yer aldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona ererken, Türkiye'de Mert Günok ilk 45 dakikalık dilime yaptığı kurtarışlar ile damga vurdu.

A Milli Takım'da ikinci yarının 53. dakikasında Zeki Çelik sakatlanarak oyundan çıkarken, yerine Kaan Ayhan dahil oldu. Türkiye, 58. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pasında Burak Yılmaz ile gole çok yaklaşırken, Yılmaz'ın vuruşu auta çıktı.

Fransa, 76. dakikada Olivier Giroud ile karşılaşmada 1-0 öne geçti.

Türkiye'nin golü 81. dakikada Kaan Ayhan'ın kafa golüyle Fransa karşısında 1-1'lik eşitliği yakalarken, golün asisti ise Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve A Milli Takım sahadan 1-1'lik eşitlikle bir puanla ayrıldı ve puanını 19'a yükselterek grupta liderliğini sürdürdü.