Kültür-Sanat

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 22-28 Kasım arasında izleyiciyle buluşuyor

Festival bu sene 22-28 Kasım tarihleri arasında Beyoğlu Sineması ve City's Nişantaşı sinemalarında gösterilecek

06 Kasım 2019 22:12

22-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin programı, İstanbul Crowne Plaza Harbiye'de yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Festival direktörü Bengi Semerci, konuklara festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları aktardı. 

Filmloverss'in haberine göre, basın toplantısında bu yıl da 'adalet' teması ile sinemaseverlerle buluşan festivalin, kavramı sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmayan, tüm toplumu ilgilendiren ve üzerinde önemle durulması gereken bir konuyu gündeme taşıma amacıyla ele aldığı belirtildi. 

'Uzun Metraj Film Yarışması' jürisi açıklandı

Festival Direktörü Bengi Semerci, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin bu yılki 'Uzun Metraj Film Yarışması' jürisini açıkladı. 'Adalet' temalı filmlerin yarışmacı olarak katılacağı festivalde jüri başkanı olarak Zuhal Olcay belirlenirken, Izeda Gradevic, Sahraa Karimi, Onur Saylak ve Ioana Uricaru gibi ulusal ve uluslararası isimler de diğer jüri üyeleri olarak duyuruldu.

Açılış 21 Kasım'da

21 Kasım Perşembe günü Cemal Reşit Rey'de açılışını yapacak olan festival, 22-28 Kasım tarihleri arasında Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City's sinemalarında seyirciyle buluşacak. 

Sekiz film yarışacak

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışacak olan Türk ve Dünya sinemasından 8 filmin, 6 tanesi festival kapsamında Türkiye, diğer 2'si ise İstanbul prömiyerlerini festivalde gerçekleştirecek.

'Adalet Terazisi' ve 'Beyaz Perdede Adalet'

Panorama bölümünde 'Adalet Terazisi' ve 'Beyaz Perdede Adalet' isimli iki kategori bulunuyor. 'Adalet Terazisi' dünya sinemasından 11 tane örneğe yer verirken, bu filmlerden 10 tanesinin Türkiye prömiyerlerini festival kapsamında gerçekleştirmesi bekleniyor. 'Beyaz Perdede Adalet' bölümünde ise son yıllarda çekilen Türk filmlerinden bir seçkiye yer veriyor.

Festivalin bu yılki onur konuğu olan Yeşim Ustaoğlu da ayrıca filmlerinden bir seçki ile seyircilerle buluşacak. 

Festivalde iki yenilik

Festival kapsamında bu sene ilk defa 'Altın Terazi Kısa Film Senaryo Yarışması' ve 'Endüstri Günleri' yapılacak. Kısa film senaryo yarışmasının jürisinde Tarık Tufan, Simona Nobile ve Maxine Williamson yer alırken, adalet temalı 68 senaryo içerisinden ön jürinin seçtiği 10 metin finalde yarışacak. Birinci olan senaryo festivalin sağlayacağı destekle 10. Uluslararası Suç ve Ceza Film  Festivali'nde gösterilecek.

23-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan 'Endüstri Günleri'nde ise hızla gelişen endüstri içerisindeki farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve  üretimlerine katkı sağlaması hedeflendi.

Ödül töreni 27 Kasım'da

Festival döneminde öğrenci biletleri tüm seanslarda 5 TL, tam biletler ise 10 TL olarak belirlendi. Festivalin ödül töreni 27 Kasım Çarşamba günü saat 19.30’da Cemal Reşit Rey’de gerçekleştirilecek. Ödülü kazanan filmler, her iki sinema salonunda 28 Kasım günü yeniden seyirciyle buluşturulacak. Festival biletlerinin satışı Biletix üzerinden yapışacak.