Kültür-Sanat

8. Sarıyer Edebiyat Günleri, 4 büyükşehir belediye başkanını bir panelde buluşturacak

Hıfzı Topuz'un onur konuğu olduğu etkinlikler, Selda Bağcan'ın vereceği konserle sonlanacak

22 Eylül 2019 15:57

Bu yıl 8'inci kez düzenlenen Sarıyer Edebiyat Günleri, 25-29 Eylül tarihleri arasında Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda gerçekleştirilecek. Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Edebiyat Günleri, 40 yayınevi ve 210 yazarın yanı sıra, 4 büyükşehir belediye başkanını da bir araya getirecek. 

Edebiyat günleri kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir panelde buluşacak. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in moderatörlüğü üstleneceği panelin başlığı "Yerel Yönetimler ve Edebiyat" olarak belirlendi. 

Usta yazar Hıfzı Topuz'un onur konuğu olacağı Edebiyat Günleri'nde, Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü de Ahmet Ümit'e takdim edilecek. 

Etkinlik süresince Kadıköy ve Beşiktaş'tan kalkacak olan "Şiir Hatları" tekneleri, Celil Nalçakan, Hakan Gerçek ve Şükrü Erbaş'ın seslendireceği şiirlerle sürecek. Yolculuğa, grup Yol'a Düş'ün müzik ve şiir performansları da eşlik edecek. 

27 Eylül Cuma günü saat 19.00'da Grup Gündoğarken'in konser vermesi planlanırken; Edebiyat Günleri, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan Selda Bağcan konseriyle son bulacak.