Kültür-Sanat

54'üncü ve 55'inci 'Ulusal Yarışma' kazananlarına Altın Portakal Film Festivali'nde alternatif tören

Alternatif festivalin sunuculuğunu Selin Şekerci ve Alican Yücesoy üstlendi

31 Ekim 2019 21:00

Antalya 56. Altın Portakal Film Festivali kapsamında son iki yıldır İstanbul’da yapılan alternatif 'Ulusal Yarışma’nın kazananlarına, düzenlenen törenle Altın Portakal heykeli verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde düzenlenen 54'üncü ve 55'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Ulusal Yarışma' kategorisinin kaldırılmasının ardından İstanbul'da, yönetmen Kaan Müjdeci'nin öncülüğünde, sinemacıların desteğiyle 'Ulusal Yarışma' düzenlenmişti. Antalya'da düzenlenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında AKM Perge Salonu'nda, geçmiş yıllarda İstanbul'da düzenlenen törene alternatif bir tören düzenlendi. Yarışmanın kazananları ve konuk sanatçılar geceye katıldı. 

Yeniden 54'üncü Ulusal Yarışma ödülleri verildi

Selin Şekerci ve Alican Yücesoy'un sunuculuğunu üstlendiği törende, 54'üncü Ulusal Yarışma kapsamında En İyi Senaryo Ödülü, 'Körfez' filmine verildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, sanatçı Demet Evgar tarafından 'Daha' filmindeki rolleri ile Ahmet Mümtaz Taylan ve Hayat Van Eck'e takdim edildi. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de Serhat Kılıç tarafından 'Kar'daki rolüyle Hazar Ergüçlü'ye verildi. Törende En İyi Film Ödülü Onur Saylak'ın 'Daha' filmine verilirken, En İyi Yönetmen Ödülü ise 'Put Şeylere' isimli filmiyle Onur Ünlü'ye verildi.

55'inci Ulusal Yarışma kazananları da anıldı

Törende daha önce İstanbul'da düzenlenen 55'inci Ulusal Yarışmanın da en iyilerine ödülleri verildi. En İyi Senaryo Ödülü 'Sibel' filminin yazarları Çağla Zencirci, Ramata Sy ve Guillaume Giovanetti'ye verildi. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 'Yol Kenarı'nda oynadığı rolüyle Tansu Biçer'e Ercan Kesal tarafından verildi. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne ise 'Sibel' filmindeki rolü ile Damla Sönmez layık görüldü. Törende En İyi Yönetmen seçilen Mehmet Ali Konar'a ve En İyi Film seçilen 'Yol Kenarı'nın yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu ve Vildan Erşen'e ödül heykelciği layık görüldü.

Gecenin sonunda Antalya'da düzenlenemeyen 54'üncü ve 55'inci Ulusal Yarışmalarını İstanbul'da organize eden yönetmen Kaan Müjdeci'ye plaket verildi. Tören, ödül alanların ve verenlerin toplu fotoğraf çekmesiyle sona erdi.