Gündem

5 bölümün başkanı olan dekan, iki akademisyenin sözleşmesinin uzatılmaması hakkındaki görüşte çift oy kullandı

Haklarında adli soruşturma olmayan akademisyenlere, üniversite “kokteyl örgüt” soruşturması başlattı

24 Ekim 2019 09:40

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde iki akademisyenin görev sürelerine ilişkin rektörlüğe görüş bildiren ve üç kişiden oluşması gereken heyetin aslında iki kişi olduğu, hukuk fakültesi dekanının aynı zamanda bölüm başkanı sıfatı ile çift oy kullandığı ortaya çıktı.

Vekaleten koltukta

Üniversitede sözleşmelerin sürelerine ilişkin fakülte görüşü için 3 kişiden oluşması gereken heyetin hukuk fakültesinde bütün idari görevleri tek başına yürüten dekan Prof. Dr. Hüseyin Özcan’ın insafına bırakıldığı belirlendi. Sözleşmesi uzatılmayan akademisyenlerden Dr. Barış Işık’ın görev süresinin devamına ilişkin hazırlanan formda, vekâleten dekanlık koltuğunda oturan Prof. Dr. Hüseyin Özcan’ın hem dekan hem de bölüm başkanı sıfatı ile çift imza attığı ortaya çıktı. Akademisyenlerin beraber görev yürüttüğü anabilim dalı başkanlarının “görevinde başarılıdır”, “görev süresinin uzatılmasını öneririm” görüşüne karşın, dekan Özcan’ın “başarısızdır” ve “uzatılmamasını öneririm” görüşü ve attığı çift imza ile akademisyenlerin işine son verdiği belirlendi.

Özcan’ın fakültede dekanlık görevinin yanı sıra, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı, Kamu Hukuk Bölümü Başkanı, Özel Hukuk Bölümü Başkanı, Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı, Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı sıfatları ile görev yürüttüğü öğrenildi.