Yaşam

"48 saat içerisinde Ankara’da iki kadın katledildi, isyan ediyoruz" diyerek eylem yapan kadınlara gözaltı

20 Eylül 2019 20:34

Ankara'da Kadın Savunma Ağı’nın kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla “Yaşamak istiyoruz” pankartı ile yaptıkları eyleme polis müdahale etti. 3 kadın gözaltına alındı.

Ankara’nın Mamak ilçesinde bir kadının evli olduğu erkek tarafından katledilmesinin ardından Kadın Savunma Ağı, “Yaşamak İstiyoruz” diyerek Tuzluçayır Meydanı’nda basın açıklaması düzenlemek istedi. Meydanı ablukaya alan polisler Valilik yasağını gerekçe göstererek kadınların alana girmesine engel olmak istedi.

"48 saat içerisinde Ankara’da iki kadın katledildi, isyan ediyoruz"

Polis ablukasına tepki gösteren kadınlardan Aysun Gençtanır, “Kadınlar sokak ortasında katlediliyor. Kadınlar Mamak’ta, Dikmen’de Türkiye’nin dört bir yanında. Biz yasal olan hakkımızı kullanacağız. Ve burada kendimizi ifade edeceğiz. Katliamcıları engellemiyorsunuz. Kadınlara saldırıyorsunuz. 48 saat içerisinde Ankara’da iki kadın katledildi. İsyan ediyoruz. Sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Kadın katillerini koruyorsunuz. Onlara barikat kurmuyorsunuz. Bu ne cüret? Sizin de karşısındayız. Kadınlar yaşamak için mücadele etmeye devam edecek” dedi.

Kadınlar konuşur konuşmaz taşıdıkları “Yaşamak İstiyoruz” yazılı pankartı yırtan polisler, bu sırada Aysun Gençtanır’ı hem kafasından hem de kolunu ters çevirerek darp etti. Polis şiddetine tepki gösteren Buse Üçer, Aysun Gençtanır, Meziyet Yıldız isimli kadınlar ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Kadınlar gözaltı aracında da şiddete maruz bırakıldı.