Kültür-Sanat

4. Kadıköy Plak Günleri başlıyor

Kadıköy Plak Günleri kapsamında, 7-8 Eylül tarihlerinde çok sayıda söyleşi ve DJ etkinliği yapılacak

29 Ağustos 2019 15:52

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kadıköy Plak Günleri, 7 Eylül Cumartesi günü Moda'da Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde başlayacak. İki gün sürecek etkinliğin, bu yılki onur konuğu Moğallar grubunun kurucularından Cahit Berkay

Plakseverleri bir araya getirmek ve İstanbul'un müzik kültürü hakkında konuşmak üzere düzenlenen etkinlikte, Kadıköy başta olmak üzere İstanbul'un çeşitli semtlerinden plakçıların stant açması bekleniyor. Plak koleksiyoncuları ile plak müdavimlerini buluşturmayı planlayan etkinlikte, söyleşi ve plak okuma etkinlikleri de gerçekleştirilecek. 

7 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da plaklar, "Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış'tan" dizelerinin bestecisi Münir Nurettin Selçuk'un eserlerini çalacak. Önceki yıllarda düzenlenen Plak Günleri'nde, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Neşet Ertaş ve Fikret Kızılok anılmıştı. 

Cahit Berktay'dan analog müzik hakkında söyleşi

Bu yılın onur konuğu olan Cahit Berkay, 8 Eylül Pazar günü saat 18.00'de "Cahit Berktay ile Analog Anılar" isimli bir söyleşide, analog müzikten dijital müziğe geçiş sürecini, müzik yolculuğunu ve anılarını anlatacak. 

1960'lı, 70'li ve 80'li yılların kadın sanatçıların plakları çalınacak

Polonyalı antropolog ve plak koleksiyoneri Kornelia Binicewicz, Plak Günleri kapsamında 1960'lı, 70'li ve 80'li yılların kadın sanatçılarının plaklarını çalacağı bir etkinlik düzenliyor.  

4. Kadıköy Plak Günleri’nde 7 Eylül günü saat 15.00’de Radyo Eksen Yayın Yönetmeni Gülşah Güray ve Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas söyleşisi ve 8 Eylül Pazar "Agop Çekmen’den Plak Hikayeleri" adlı söyleşi alıyor. Öte yandan iki gün boyunca Cünort, Ertan Kurt, Volkan Judocu, Kornelia Binicewicz DJ performansları ile farklı tınıları dinleyicilerle buluşturmayı planlıyor. Etkinliklerin tamamı Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yapılacak. (İHA)