Gündem

28 kişinin gözaltına alınmasından sonra Hacıbektaşlı'da JES projesine karşı direniş sürüyor

Geçen pazartesi günü gözaltına alınan avukat Seçil Ege, "Mahkemenin sondaj çalışmalarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesini bekliyoruz” dedi

30 Ağustos 2019 09:31

Berkay Sağol'un BirGün'de yer alan haberine göre şirket araçları alana giden yolda 3 gün boyunca ağaçları kesti. Ağaçların kesilmesine karşı direnen köylülere çevre bölgelerdeki çevre derneklerinden ve yaşam savunucularından da destek gelmeye devam ediyor.

Geçen pazartesi günü jandarma tarafından darp edilerek gözaltına alınan Salihli Çevre Derneği Başkanı avukat Seçil Ege, şirketin alana gitmek için açtığı bu yolda da çalışmaları hukuksuz biçimde yaptığını kaydetti. Ege, “Köylüler alanda nöbet tutmaya devam ediyor. Şirket, okul ve karşısında şahsi arazinin tam ortasından geçen ve imar planın yol olarak görünen yeri ağaçları keserek yol yaptı. Normalde imar planını uygulamak yerel yönetimlerin elindedir ve bunu özel şirkete yaptıracaksa da ihale yoluyla yaptırır. Ama belediye son 2 günde herhangi bir şekilde ihale açmadı. Bu da şirketin hukuk tanımaz bir biçimde çalıştığının bir göstergesi. İnsanlar kendi arazisindeki ağaçları kesmek için bile bir sürü izin almak zorunda ama şirket kamu arazisindeki ağaçları geldi hukuksuz bir biçimde kesti. Pazartesi günü gözaltına alınan kişilerin bir bölümüyle bugün savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Şu anda mahkemenin sondaj çalışmalarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şirketin ağaç katliamı yaptığını söyleyen köylülerden Hülya Taşer, “Biz köyümüzde her gün nöbet tutmaya devam ediyoruz. Şirket burada 3 gün boyunca ağaç katliamı yaptı ve JES alanına gitmek için yol açtı. Şu anda mahkemenin yürütmeyi durdurma için karar vermesini bekliyoruz” dedi.