Gündem

23 Haziran seçimleri öncesi Öcalan'ın mektubunu açıklayan akademisyen Özcan, bölüm başkanlığı görevinden alındı

27 Kasım 2019 11:35

Abdullah Öcalan'ın avukatları dışında bir isim olarak 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden 2 gün önce İmralı'ya giderek mektup açıklayan Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, görevinden alındı. 

Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevinden alınan Özcan, kararın idari bir karar olduğunu söyledi. 

Mazeret izninden bir gün önce görev yerini terk ettiği gerekçesiyle görevden alındığını aktaran Özcan, "Cuma günü mazeret iznim vardı. Ankara'ya gidecektim. Perşembe günü 17.55 uçağına binmek üzere Elazığ'a gittim. Dekanlık 'Soruşturmanın selameti için görevden alındığımı bildirdi' dedi.

Bölüm başkanlığı görevinden alınmasının İmralı süreciyle ilgisi olmadığını belirten Özcan, "Öcalan'la görüşmek için ısrarlı başvurularımı yapıyorum. Henüz bir görüşme olmadı. Devlet işleyişi içinde onay çıkmasını bekliyorum" diye konuştu. 

2010 yılından bu yana Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdüğünü söyleyen Doç.Dr. Kemal Özcan, derslerine devam ettiğini söyledi. 


https://t24.com.tr/haber/surpriz-ocalan-gorusmesiyle-gundem-olan-ali-kemal-ozcan-anlatiyor-imrali-ya-nasil-gitti-oglu-dagda-mi-istihbarat-birimleriyle-iliskisi-var-mi,827100