Dünya

21 kişinin öldürüldüğü ilkokul saldırısının ardından Uvalde polis şefi istifa etti

Saldırgan, okula girdikten ancak 75 dakika sonra öldürülebilmişti

03 Temmuz 2022 09:13

ABD’nin Texas eyaletinin Uvalde şehrinde, 19’u çocuk, 21 kişinin hayatını kaybettiği ilkokul saldırısının ardından bölge polis şefi Pedro Arredondo istifa etti.

The Guardian’da yer alan habere göre, polis şefi Pedro Arredondo, Uvalde basınına yaptığı açıklamada, katliamdan yedi gün sonra başladığı görevinden istifa kararı aldığını duyurdu.

Uvalde Belediye Başkanı Don McLaughlin, Arredondo’nun istifa dilekçesini aldıklarını ve “kendisi için doğru adım” olduğuna inandıklarını söyledi.

Uvalde’deki ilkokul katliamı sırasında polisin saldırgana müdahalede gecikmesi, saldırganın rehin aldığı sınıfın kapısını kilitli olduğunu düşünerek girmemesi tepki çekmişti. 

İstifa eden Arredondo, saldırı olduğu dönem görev başında kendisinin olmadığını savunsa da Kamu Güvenkliği Şefi Steve McCraw, polislerin müdahalesini erteleten kararın Arredondo’dan çıktığını söylemişti.

Arredondo, görevden ayrılma kararından önce soruşturmanın sürdürülmesi için ücretli izne çıkarılmıştı.

ABD'nin Texas eyaletinde  mayıs ayında silahlı bir saldırganın bir ilkokula girerek 19 çocuk ve 2 öğretmeni öldürülmesinde, polis gücü hatalı olduğunu ve olay anında yanlış karar verdiklerini kabul etmişti.

Saldırgan, okula girdikten ancak 75 dakika sonra öldürülebilmişti.