Gündem

18 yaşından küçük iki kişiyi taciz eden avukata ceza indirimi uygulandı, hükmün açıklanması ertelendi

15 Mart 2021 13:18

Ankara'da 18 yaşından küçük olan iki genç kız bir sosyal medya paylaşımından ötürü davalık oldu. Baro tarafından atanan Avukat S.K., S.Ç. adlı genç kızı cinsel ilişkiye yönlendiren sorular sorarak, cinsel organının fotoğrafını gönderdi. Sonra da diğer kızı taciz etti. Açılan davada avukat toplam 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak istinaf kararı bozdu. Avukatın cezası 2 yıl 6 aya düşürüldükten 18 yaşından küçük iki kişiyi taciz eden avukata ceza indirimi uygulandı

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaşayan ve o tarihte 17 yaşında olan S.Ç. ve Z.Ö. adlı iki kuzen, 2017’de bir fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasından ötürü karşılıklı suç duyurusunda bulundu. Ankara Barosu, S.Ç.’ye avukat olarak S.K.’yi atadı. Avukat S.K., istismar mağduru genç kıza cinsel içerikli mesajlar gönderdi. Ardından iç çamaşırlarının boyutunu sordu. Cinsel organının fotoğrafını gönderdi.

Sonra S.Ç.’den kuzeni Z.Ö.’nün telefonunu aldı. Genç kıza ondan hoşlandığını söyledi. Z.Ö., “Ben çocuğum, farkında mısınız, rahatsız oluyorum” dedi. İki genç kızın şikâyeti üzerine avukat S.K.’ye cinsel taciz suçundan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Kendini, "Mesajlara ilişkin bir karşı duruş veya engelle karşılaşmadım” diye savundu

Avukat S.K. “Bütün mesajlaşmalar karşılıklıdır. Mesajlara ilişkin bir karşı duruş veya engelle karşılaşmadım” dedi.

Avukat S.K.’ye S.Ç.’ye yönelik eyleminden ötürü 3 yıl 9 ay, Z.Ö.’ye yönelik eylemi nedeniyle 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 5 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi kararı bozdu. S.K.’nin cezası 2 yıl 6 ay 22 güne indirilirken, hükmün açıklanması da geri bırakıldı.

Avukat Şahin Antakyalıoğlu, “Bu basit taciz değildir. Cinsel istismar olarak değerlendirilmelidir. Üst hadden ceza verilmesi için ne olması gerekirdi? Burada avukat, mesleğini kullanarak suçu işliyor. Dolayısıyla cezanın artırılması gerekiyordu” dedi.