Gündem

1770 numaralı mezardaki sır: İşte 200 milyon liralık vurgunun detayları

Öldükten sonra da hesabından para akışı devam etmiş

06 Haziran 2022 08:40

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hiç evlilik yapmadan yaşayan 78 yaşındaki Erdal Yenisoy'un ölümünün ardında şebeke çıktı.

Sabah gazetesinden Halil Turan’ın haberine göre, evlenmeyen ve hiç çocuğu olmayan 78 yaşındaki Erdal Yenisoy'un yakınlarına, geçen yıl kasım ayında Fethiye Vergi Dairesinden Yenisoy'un varisleri olduğu için vergi borcu ödenmesi yapmaları konusunda bildirim geldi. Yenisoy'a uzun süredir ulaşamayan yakınları, yaptıkları araştırmada, Yenisoy'un 8 Mayıs 2021'de öldüğünü, kimsesizler mezarlığına defnedildiğini, 200 milyonluk arazisinin de bir vekaletname ile satıldığını öğrendi. Yenisoy'un Fethiye'deki bir bankadan açılan hesabında 10 milyon bulunduğu öğrenen yakınları asıl şoku, Yenisoy'un ölmeden bir gün önce yoğun bakımda yatarken, öldüğü gün ve sonrasında yapılan para transferlerini görünce yaşadı.

Erdal Yenisoy'un Ankara'da kim tarafından ve neden yerleştirildiği bilinmediği evden sahibi tespit edilemeyen bir cep telefonu tarafından 112 Acil yardım servisi aranılarak 7 Mayıs 2021'de Ankara Şehir Hastanesine "karın ağrısı ve mide bulantısı" şikayetiyle kaldırıldığı, Yenisoy'un hastaneye gittiği gün yoğun bakıma alındığı, bir gün sonra da Kovid-19 teşhisiyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Yenisoy'un kuzenleri Fethiye'ye gittiklerinde bir kişinin kendilerini arayarak Erdal Yenisoy'un arsalarının satışının nasıl yapıldığı, organize bir örgüt tarafından bütün mal varlığının bitirildiğini kendilerine anlatacağını ancak bunun karşılığında para vermeleri gerektiğini söyledi. Bu emlakçının da örgüt içerisinde bulunduğunu düşünen kuzenler, 16 kişi hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Tasarlayarak adam öldürme", "Kişiyi Hürriyetinden yoksun kılma", "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Yenisoy’un yakınları, “Biz yakınları olarak Erdal Yenisoy'a Kovid virüsünün sanıklar tarafından bilinçli bulaştırılarak ya da bulaştırılmasa da kovid olmasına rağmen tedavi ettirilmeden ölmesinin sağlanmaya çalışıldığını düşünüyoruz. Suç işlemek amacıyla kurulan bu örgütün çökertilmesini istiyoruz" dedi.