Dünya

16 yaşındaki iklim aktivisti Thunberg, kendisinden 'derin sorunlu' diye bahseden köşe yazarına yanıt verdi: Yetişkinler nerede?

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, dünya liderleriyle iklim değişikliği konusunda toplantılar yapıyor

02 Ağustos 2019 10:44

T24 Dış haberler

Genç iklim aktivisti Greta Thunberg, Asperger sendromunu gündeme getirerek kendisinden 'derin sorunları olan' şeklinde bahseden köşe yazarına yanıt verdi. Thunberg, "İklim krizini reddeden nefret ve komplo teorileri yayanlardan 'derin sorun' duyuyorum" ifadelerini kullandı. 

The Guardian'da yer alan habere göre, Avustralya gazetesi Herald Sun'da yazan Andrew Bolt, iklim krizini reddeden yazısında 16 yaşındaki Greta Thunberg'ü hedef alarak "Derin sorunları olan Greta Thunberg iklim paniğini etrafa yayarken asıl soru bu kadar dünya lideri neden onu dinliyor?" sorusunu sordu. 

Thunberg,  bilinen asperger sendromunu vurgulayarak kendisini hedef alan Bolt'a Twitter üzerinden yanıt verdi. Thunberg, "Benim gerçekten biz çocuklar bilim için adım atıyoruz diye bu tarz nefret ve komplo teorilerisi kampanyalarının yayılmasıyla ilgili 'derin sorunlarım' var. Yetişkinler nerede?" ifadelerini kullandı.