Dünya

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta, kendisi ile alay edenlere yanıt verdi: Değişim isteseler de istemeseler de geliyor

26 Eylül 2019 07:48

T24 Dış haberler

Başlattığı "Gelecek İçin Cumalar" eylemleriyle dünya çapında iklim değişimi ile mücadelenin simgesi haline gelen 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Twitter üzerinden kendisi ile alay edenlere ve onu "başkası tarafından kontrol edilmekle" suçlayanlara cevap verdi.

Thunberg sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "İşte yine başlıyoruz. Fark etmiş olabilirsiniz ki benden nefret edenler hiç olmadıkları kadar aktifler. Benimle, görünüşümle, kıyafetlerimle, davranışlarımla ve farklılıklarımla alay ediyorlar. Akla gelebilecek her türlü yalanı ve komplo teorisini ürettiler" yazdı.

Farklı olmanın bir hastalık olmadığını söyleyen Thunberg, sözlerine şöyle devam etti: "Görünüşe göre insanlar iklim ve çevre krizi hakkında konuşmamak için o kadar çaresiz ki her türlü çizgiyi aşıyorlar. Farklı olmak hastalık değildir ve şu anda sahip olduğumuz en iyi bilim fikirler değil, olgulardır".

'Gelecek İçin Cuma' okul grevlerinin bu hafta da devam edeceğini ifade eden Thunberg, " Gerçekten yetişkinlerin bilime destek veren gençler ve çocuklar için iyi şeyler yapabilecekken neden onlarla alay ettiklerini anlamıyorum.Sanırım kendilerini tehdit edilmiş hissediyorlar. Ancak zamanınızı onlara dikkat ederek harcamayın. Dünya uyanıyor. Değişim isteseler de istemeseler de geliyor. Cuma günü sokaklarda görüşürüz" diye yazdı.

Pazartesi günü Thunberg'in, "İnsanlar acı çekiyor, insanlar ölüyor, bütün ekosistem çöküyor. Kitlesel yok oluş ile karşı karşıyayız ve siz hâlâ para ve sonsuz ekonomik büyüme hakkında peri masallarından bahsediyorsunuz" ifadelerini içeren Birleşmiş Milletler konuşmasını paylaşan ABD Başkanı Donald Trump, Greta için "O parlak ve güzel bir geleceği iple çeken mutlu bir genç kıza benziyor. Gördüğüme sevindim" yazdı. Birçok kişi Trump'ın bu sözlerle Thunberg ile alay ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Thunberg'in Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmanın ardından birçok sosyal medya kullanıcısı 16 yaşındaki aktivist hakkında sert yorumlarda bulunmuştu.