Gündem

145 milyon lira borcu olan AKP'li belediye 593 bin liraya hediyelik eşya almış

Hediyelikler arasında porselen kahve fincan takımı, porselen vazo, nazar boncuklu kahve fincan takımı var

18 Eylül 2019 08:02

2017 yılı faaliyet raporu görüşmeleri sırasında 145 milyon 844 bin lira borcu olduğu açıklanan AKP’li İstanbul Bayrampaşa Belediyesi 2018’de de tasarrufa gitmemiş. Bayrampaşa Belediyesi tarafından 593 bin liraya hediyelik eşya alındığı, hepsinin üzerine AKP’li Başkan Atila Aydıner’in adı yazıldığı belirtildi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Bayrampaşa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından alınan hediyenin bedeli 593 bin 150 lira. Hediyeler arasında porselen kahve fincan takımı, porselen vazo, nazar boncuklu kahve fincan takımı, Türk motif işlemeli altın kabartmalı ibrik, leğen takımının yanı sıra kupa bardak, ahşap radyo, kristal saat, kalem, evrak çantası, kadın cüzdanı ve aynası ile erkek cüzdan bulunuyor.

Hediyelik vazoların ve fincanların üzerindeki ‘Atila Aydıner Belediye Başkanı' yazısı ise dikkat çekti. Atila Aydıner'in üzerinde isminin yazılı olduğu vazo hediye ettiği kişiler arasında Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da bulunuyor.
 
Bayrampaşa Belediye Başkanlığı'ndan açıklama:
 
Bayrampaşa Belediyesi haberin içerinde gerçek dışı iddialara yer verildiğini belirterek şunları ifade etti:
 
"Bayrampaşa Belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Dışişleri Bakanlığı, TİKA ve diğer resmi kuruluşlarla işbirliği içinde ve çok sayıda sponsor şirketle birlikte 14 yıldır "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganı altında ilçemiz halkı ile bütün Balkan coğrafyasını buluşturan Ramazan Etkinlikleri düzenlemekteyiz"
 
Organizasyona davet edilen devlet başkanlarına hediyeler vermenin mutat bir uygulama olduğunu belirten Belediye, haberde yer alan "altın kabartmalı ibrik" takımının kendilerince alınanlar arasında bir alakası olmayan görsellerle desteklendiğini belirterek şunları söyledi:
 
Bu ihalede devlet başkanlarına verilmek üzere ibriklerden yalnızca 10 adet talep edilmiş ve fiyat olarak da ihalenin yaklaşık yüzde 1.5'ine denk gelmektedir. Ayrıca haberinizde bahsedildiği gibi bu ibrikler "altın kaplama" değildir. Üzerindeki desenler özel bir boya ile boyanmıştır. Teknik olarak "altın kabartna" tabiri kullanılmıştır.
 
Bahsi geçen ihale diğer belediyeler gibi doğrudan alım yoluyla yapılalabilecekken Sayın Başkanımız Atila Aydıner'in talimatı doğrultusunda isteyen herkesin katılabileceği "açık ihale" şeklinde yapılmış ve şeffaf bir şekilde sonuçlanmıştır.
 
Belediye ayrıca bu süreçte iki Sayıştay grubu tarafından denetlendiklerini ve ne bu ihalede ne de diğerlerinde en ufak bir usülsüzlük saptanmadığını kaydetti.