Gündem

11. Cumhurbaşkanı Gül: Dünyanın prestijli üniversiteleri arasında Abdullah Gül Üniversitesi'nin 23. sırada yer aldığını gururla öğrendim

20 Haziran 2022 19:07

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda Abdullah Üniversitesi’nin (AGÜ) "2022 Dünya Yenilikçi Üniversiteler" arasında 23. sırada yer aldığını duyurdu. Gül; "AGÜ’nün değerli rektörünü, akademik kadrosunu ve kıymetli öğrencilerini bu önemli başarı için yürekten kutlarım." dedi.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Abdullah Gül Üniversitesi’nin, “World’s Universities with Real Impact 2022”e göre “Global Top 100 Innovative Universities”sıralamasında yenilikçilik, uygulanabilirlik ve etki ölçütleri kapsamında dünyanın prestijli üniversiteleri arasında 23. sırada yer aldığını gururla öğrendim. AGÜ’nün değerli rektörünü, akademik kadrosunu ve kıymetli öğrencilerini bu önemli başarı için yürekten kutlarım."

"Üniversitemizin Stanford, Harvard ve Oxford gibi üniversiteler ile aynı listede yer alması önemli bir başarıdır”

Üniversitelerin topluma gerçek katkılarını değerlendirmek amacıyla, Hansa Üniversiteler Birliği tarafından oluşturulan, WURI 2022 genel sıralamasında AGÜ, geçen yıla göre 4 basamak yükselerek 23’üncü sırada yer aldı.

AGÜ, sıralamada “Kriz Yönetimi” ile “Öğrenci Hareketliliği ve Ulaşılabilirlik” kategorilerinde dünya 2’ncisi oldu. AGÜ, WURI 2022 sıralamasında Endüstriyel Uygulamalar ve Etik Değerler kategorilerinde bu yıl ilk kez dereceye girerek 50’nci sırada kendine yer buldu. AGÜ üç yıl üst üste listede ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi olma özelliğine de sahip.

Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, AGÜ’nün bu başarılarına devam edeceğini belirterek dünyanın en prestijli derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında hak ettiği yeri almakta olduğunu söyledi.  AGÜ’nün marka değerinin hızla yükselmekte olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, “Üniversitemiz hedeflerine doğru sağlam adımlarla ilerlemektedir.  Üniversitemizin Stanford, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Harvard ve Oxford gibi dünyanın en iyi üniversiteleri ile aynı listede yer alması önemli bir başarıdır” dedi.

WURI 2022 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması şöyle: