Gündem

‘1071 imzalı’ karşı bildiride adı vardı, “Onayım yok, istifa edeceğim” demişti; Dr. Özgüç üniversitesinden ayrıldı

“Destekleriniz için, bana bir sayıdan, bir 'kelle' den ibaret olmadığımı hatırlattığınız için teşekkür ederim”

11 Ağustos 2019 16:19

T24 Haber Merkezi
Gonca Tokyol

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) “Bu Suça Ortak Olmayacağız başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili 'hak ihlali kararı' vermesinin ardından "AYM terörü meşrulaştıramaz" başlığını taşıyan bildirinin 1071 imzacısı arasında ismi gözüken ancak böyle bir metni onaylamadığını belirterek istifa edeceğini duyuran Dr. Anıl Özgüç, İstanbul Aydın Üniversitesi’ndeki görevinden ayrıldı.

TIKLAYIN - '1071 imzalı karşı bildiride' ismi bulunan Dr. Özgüç: Kesinlikle onayım yok, istifa edeceğim

Anayasa Mahkemesi’nin “Bu Suça Ortak Olmayacağız başlıklı bildiri nedeniyle mesleklerinden ihraç edilen, haklarında disiplin cezaları verilen, “terör örgütü propagandası” suçundan dava açılarak hapse mahkûm edilen ve bir bölümü cezaevine konulan akademisyenlerin bireysel başvuruları hakkında ‘hak ihlali’ kararı vermesinin ardından bir grup akademisyen de karşı bildiri yayınlamıştı.

Karşı bildirinin imzacıları arasında ismi bulunan Dr. Anıl Özgüç ise T24’e yaptığı açıklamada, bildiri metninin kendisine çalıştığı üniversite tarafından gönderildiğini ve bu metni onaylamadığını belirterek, “Kesinlikle buna onayım yok” demişti.

Üniversite yönetiminin, “Teknik bir hata olmuştur, inceliyoruz” şeklinde bir açıklama yaptığını ancak bunu ‘samimi bulmadığını’ belirten Özgüç, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne noter kanalıyla bir ihbarname çekerek iradesinin bu olmadığını belgeyle de kayıt altına almak istediğini ve istifa edeceğini de sözlerine eklemişti.

Dr. Özgüç, bugün kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla 1 Ağustos itibariyle İstanbul Aydın Üniversitesi’nden ayrıldığını duyurdu ve “Destekleriniz için, bana bir sayıdan, bir 'kelle' den ibaret olmadığımı hatırlattığınız için teşekkür ederim” dedi.