Eğitim

Bakan Yusuf Tekin'den "mülakat" açıklaması: Tamamen kaldırılması gündemimizde yok!

15 Mayıs 2024 11:15

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Şu anda mevcut duruma göre, öğretmen atamalarında mülakat yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50’ye düşürüyoruz ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyorlar." dedi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun önümüzdeki günlerde Meclis'e geleceğini söyleyen Bakan Tekin, eğitimde şiddet konusunun yalnızca yasal düzenlemeyle çözülemeyeceğini belirterek, toplumsal farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin açıklama yaptı.

Tekin, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' ile ilgili soru üzerine, "Süreç bürokratik anlamda tamamlandı. TBMM'deki Milli Eğitim Komisyonu'nun gündemine gelecek. Oradaki tartışmalardan sonra Genel Kurul'un gündemine gelir. Orada ne tür tedbirler aldığımızı daha önce de açıkladık. Hapis cezalarının arttırılması, erteleme taleplerinin reddedilmesi ve özel okullardaki öğretmen arkadaşlarımızın aynı şekilde koruma altına alınması vesaire. Yasal düzenleme yapıyoruz; ama şunun atını çizmek lazım; bu konular salt yasal düzenlemeler ile çözülecek konular değil. Hep beraber bir toplumsal farkındalık oluşturmak gerekiyor. Sadece öğretmenler için değil, şiddete maruz kalma potansiyeli olan bütün mesleklerle ilgili hep beraber bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta komisyon gündemine gelecek. Tartışmaların seyrine göre Genel Kurul'un gündemine ne zaman geleceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

'YÖNETMELİĞİMİZİ YAYIMLADIK, SÜRECİ İŞLETECEĞİZ'

 

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan, sözleşmeli öğretmen atamalarındaki mülakat düzenlemesine değinen Tekin, "Şu andaki mevcut duruma göre, mülakat öğretmen arkadaşlarımızın atanmasında yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürüyoruz; ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyor. Yani 'Yüzde 100 mülakat etkin olsun' diyorlar. Burada bir çelişki var. Biz yönetmeliğimizi yayımladık, süreci ona göre işleteceğiz" diye konuştu.