Spor yazarları Galatasaray-Karagümrük maçını değerlendirdi: Galatasaray çok tuhaf bir takım, ha bu hafta ha şu hafta diye diye tam 17 hafta kazandılar

Süper Lig'in 36. haftasında lider Galatasaray, Karagümrük'ü 3-2 yenerek, 6 puanlık farkı korudu. İşte spor yazarlarının maça ilişkin yorumları...

13 Mayıs 2024 07:46

111

SPOR YAZARLARI GALATASARAY-KARAGÜMRÜK MAÇINI DEĞERLENDİRDİ

211

Ahmet Çakar-Sabah: Galatasaray çok tuhaf bir takım. Tam anlamıyla bir 'winner'... Ha bu hafta ha şu hafta diye diye tam 17 hafta kazandılar… Dün akşam

311

Uğur Meleke - Hürriyet: Galatasaray, tam anlamıyla bir “yüksek stres, düşük nabız” takımı. Stres yükseldiğinde nabızları düşüyor, nisanları-mayısları kusursuza yakın oynuyorlar. Manchester City’nin iki sezondur Arsenal’a karşı yarattığı farkın bir benzeri bu.

411

Bülent Tuncay-Karar: Galatasaray da Karagümrük kadar inatçıydı. Kapanan rakip takım savunmasını çerçeveyi bulan bir şutla geçti. Oyuna sonradan giren Berkan’ın yerden şutu maçı da skorunu belirledi. Sonuç olarak Galatasaray bu galibiyet ile son 2 haftaya büyük bir avantajla giriyor. Sarı Kırmızılıların buradan şampiyonluğu vermesi için mucizenin mucizesi olmalı.

511

Bülent Timurlenk-Sabah: Derbi haftasına giriyoruz, futbolun ruhu vardır ve sevenlerin sofrasında betona, faize ve kulüp içi siyasete yer yoktur. Tribün dediğin böyle bir sofradır. Beton meraklıları, faiz hesaplayanlar ve koltuk meraklıları derbiyi evlerinde izlesinler...

611

Osman Şenher-Milliyet: Artık onu bunu kötülemeyi bırakalım. Bu hırsıyla, ettiği mücadeleyle Okan Buruk’un talebeleri zirveyi hak ediyor mu? Bana göre anasının ak sütü gibi hak ediyor. Sonuçta harika, keyifli, heyacanlı, müthiş bir maç seyrettik. İki hocayı da hücum futbolu oynattıklari için kutluyorum.

711

Fırat Aydınus-Hürriyet: İlk yarıda olduğu gibi maç beraberlikle mi sonuçlanacak, derbi öncesi şampiyonluk yarışı daha heyecanlı mı olacak diye bakılırken bu kez sahneye Berkan çıktı. Berkan ceza sahası dışından attığı şutla Galatasaray’ın bu haftayı 3 puan ala kapamasına sağladı ve derbinin 2-2’de yükselen heyecanını dindirdi. Bu maçın kahramanı her golde payı olan, savaşçı ruhu ile Barış Alper Yılmaz’dı.

811

Levent Tüzemen-Sabah: Barış'ın çalışkanlığı ve mücadelesi G.Saray'ı hep hücuma itti. Özellikle Barış'ın arka direkte attığı kafa golü ne kadar mükemmel ise sıfırdan Mertens'e çıkardığı pas da inatçılığının bir eseriydi. Mertens bir yıl daha kalmalı, G.Saray'a akıl hocalığı yapıyor, arkadaşlarına enerji yüklüyor, çalışıyor, mücadele ediyor, bütün takıma örnek oluyor. Berkan bu şampiyonlukta hatırlanacak tarihi bir gol attı.

911

Erman Özgür-Fanatik: Stres dolu son bölümde bu kez Galatasaray hamleleri karşılığını verdi. Orta saha direncini yükseltebilmek adına oyuna giren Berkan dönen topu düzgün bir vuruşla gol yaparak Galatasaray için çok zor geçen maçın fişini çekti. Şampiyonluk için sadece 1 adımı kalan Galatasaray için Barış Alper ve Mertens maçın kahramanları olmayı başardılar.

1011

Serkan Akcan-Fanatik: Sezona başlarken kariyerini noktalayabileceğini açıklamış olsa da Mertens öyle bir final yapıyor ki üzerine belgesel çekilir. Önce Barış Alper’e asist yaptı, peşinden Barış Alper’in zor servisini gole çevirdi. Takımının attığı son 14 golde etkisi var Belçikalı’nın. Keza Barış Alper Yılmaz için de bir rüya sezon söz konusu. Enerjisiyle, gücüyle, her şeyiyle sezona damga vurmak için savaşıyor adeta. Sol forvette oynadığından bu yana durmuyor; atmaya, attırmaya devam ediyor.

1111

Erman Toroğlu-Sabah: Galatasaray orta sahası, rakip kaleciden ve defanstan dönen topları alamadı. Onun için de fuzuli yere yoruldular. Tabii Galatasaray'ın tutuk oyununda 6 puanlık farkın da tesiri vardı. Çünkü hem rakibiyle oynayacak, sahasında bile olsa o maçlar zor maçtır, hem de düşme tehlikesi olan bir takım ile oynayacaklar. Ama 90'da atılan gol resmen altın değerinde oldu. Bir yerde de Karagümrük'e yazık. Çünkü mağlubiyeti hak edecek oyun oynamadı.