Spor yazarları Fenerbahçe - Kayserispor maçını değerlendirdi: Herkesin, orta sahaya gelip omuz omuza vermesi aslında maçın mesajı, "Biz Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz"

Süper Lig'in 36. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Mondihome Kayserispor karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı

13 Mayıs 2024 08:22

111

Spor yazarları Fenerbahçe - Kayserispor maçını değerlendirdi: Takımın ve teknik heyetin sahanın ortasına gelip, omuz omuza vermesi aslında maçın mesajı, "Biz Vazgeçmedik"

211

Seçim senaryoları, Konya deplasmanındaki puan kaybı, İsmail Yüksek-İrfan Can’ın sakatlığı derken sezon başındaki sinerjisinden çok uzak bir ortamda Kayserispor karşısında Kadıköy’e çıktı Fenerbahçe. Taraftarın maça ilgisi bile beklenen seviyenin altındaydı. Santra öncesinde takımı toplayıp konuşmasını yapan İsmail Kartal, mesajı sadece oyuncularına değil bir yandan da tribündeki ve televizyonları başındaki sarı lacivertli taraftara vermeyi amaçlıyordu belli ki. (Engin Kehale | Hürriyet)

311

Fenerbahçe’nin önemli eksiklikleri Kayserispor’un iştahını kabartmış olacak ki, oyunu önde oynamaya çalıştılar. Ama ev sahibinin çabuk ve kaliteli (Fred, Szymanski, Ferdi, Tadiç, Oosterwolde) ayaklarını hesaba katmamışlar, tedbir almamışlardı. İlk golde Tadiç’in asisti adrese teslim (Batshuayi fırsatı kaçırmadı) ikinci golde de Oosterwolde’nin (sakatlıktan çıkıp süper performans gösterdi) gayreti ile getirdiği topta Djiku’nun ağları sarstığı vuruşu alkış alır cinstendi. Misafir takımın ataklarında ise 3’ncü bölgedeki telaşı ve final pas yetersizliği golü bulmasını zorlaştırdı. Devre 2 farkla bitince İsmail Kartal hamle yapmadı. Kayserispor atak ve kontrolsüz oyununu sürdürünce 3’ncü golü de Çağlar’dan yedi ve teslim bayrağını çekti. (Faik Çetiner | Fanatik)

411

Fenerbahçe son bir gayretle asıldı. Sonunda İsmail Kartal'ın aklına, Batshuayi geldi. Dün ilk iki golde de büyük payı var. Birinci golü yaptı, ikincide özellikle pasif ofsayttan aktife geçmemek için ellerini arkaya atarak heykel gibi durdu. Fenerbahçe eski maçlarına göre daha bir hareketliydi. Bu Fenerbahçe şampiyon olamazsa içeride kaybettiği puanlar yüzündendir. Başka yerde hata aramasınlar. (Erman Toroğlu | Sabah)

511

Tribünler bir yandan maçı takip ederken diğer taraftan Atatürk Olimpiyat'tan gelecek iyi haberleri bekledi.. İyi haber de geldi kötüsü de... Verilen tepkilerden biri, "Ali Koç istifa. Yönetim istifa" oldu.. Bu tezahürat Kadıköy'de 6 sezondur duyuluyor. Sayın Ali Koç önce 'yokum' dedi, sonra adaylığını açıkladı. Hayırlı olsun! Bunun muhasebesini taraftar da camia da yapacak önümüzdeki günlerde. Ortada bir başarısızlık varsa suçu tamamen teknik kadroya yıkmak adaletsizlik olur. İsmail Kartal'ın günah keçisi ilan edildiği, daha lig bitmeden yerine teknik adam arandığı bugünlerde alınan farklı galibiyetin çok daha anlamlı olduğu da bir gerçek. (Murat Özbostan | Sabah)

611

Rakibin maçı gollüydü, bu yüzden Kadıköy bir ara heyecanlandı ama bir şey değişmedi. Bu işler baştan beri belliydi. Sonuç herkese hayırlı olsun... (Mehmet Ali Sabuncu | Fanatik)

711

Avrupa’yı, Türkiye Kupası’nı, Süper Kupa’yı avucunun içinden kaçıran Fenerbahçe takımı evindeki Kayserispor maçını lig şampiyonluğu umudunu sürdürmek için çıktı. Kayseri’nin görünen mecali pek yoktu. Çok gol pozisyonunu hovardaca harcadı Fenerbahçeli oyuncular. Batsuhayi ile maça başlayan İsmail Hoca’nın aklı daha önceleri nerelerdeydi? Bir çok maçta Dzeko ile çift santrfor oynatsaydı Batshuayi’yi kesin geriye düşmezdi sıralamada. (Argun Darıcı | Karar)

811

Maç başlamadan önce yedeklerle birlikte tüm takımın ve teknik heyetin sahanın ortasına gelip, omuz omuza vermesi aslında maçın mesajı... Skor 3-0'ken yönetim protestosu yapanların haberi gelmişti muhtemelen önceden. Kadıköy'e gelenlere, "Biz vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz" mesajını vermek istediler. Dzeko kulübede, Batshuayi sahada... Konya beraberliğinin mimarı ile Beşiktaş derbisinin golcüsü arasında seçim yaptı İsmail Kartal. Yine attı Belçikalı. Kilidi açtı. Djiku "Altı" oynadı. Çok da iyi oynadı. (Gürcan Bilgiç | Sabah)

911

Başkan Ali Koç kararlarıyla gidişatı olumsuz etkiledi. Koç, kavgacı ve inatçı kimliğini bırakıp işine odaklansaydı durum çok daha farklı olabilirdi. Diğer hatasını Jorge Jesus’u göndermekle yaptı. Jesus döneminde ikinci sınıf topçular alınmıştı. İsmail Hoca’da yıldızlar transfer edildi. Neye yaradı? Son zamanlarda yabancılarla Kartal arasında anlaşmazlıkların olduğunu öğrendim. Bazıları, sportif direktör Branco'ya İsmail Hoca’yı şikâyet etmişler. Daha fazla detaya girmek istemiyorum. Hele bir sezon sonlansın. Çünkü her şeyin yeri zamanı var. (Hilmi Türkay | Cumhuriyet)

1011

Galatasaray, Karagümrük önünde 2-1 öne geçince bir kısım seyirciden protesto başladı. İsmail Kartal, Serdar Dursun, MHY derken Bonucci'yi oyuna aldı. Dzeko'yu sokmadı. Cengiz çıkarken protesto edildi. 1 dakika sonra Gümrük beraberlik golünü atınca protestolar kesildi. Sonuçta 93 puana ulaştı takım ve 36. haftalar itibariyle tarihin en çok puan toplayan iki ekibinden biri oldu. Berkan Kutlu'nun Olimpiyat Stadı'ndaki golü tüm enerji ile birlikte son ümitleri de tüketti. Ah o Sivas ve Konya deplasmanları demek lazım. Sezon 4 hedefin tamamının yitirilmesi ile tamamlandı. (Serdar Ali Çelikler | Habertürk)

1111

Rakibini güvenli bir uzaklıkta tutan sarı lacivertli futbolcuların da taraftarlarında kendileri Kadıköy’de ama akılları Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaydı. Artık sahada oynanan futbolun da yapılan değişikliklerin de bir önemi kalmamıştı. Kadıköy’de işlem tamamdı. Ama beklenen haber gelmedi. Şampiyonluk mücadelesinde Galatasaray puan kaybetmeyince son dakikalar boş tribünler önünde oynandı. Son 2 haftaya girilirken ardaki puan farkı 6... Gelecek hafta oynanacak derbi Fenerbahçe’nin prestiji dışında başka bir önem taşımayacak gibi görünüyor. Derbide alınacak sonuca göre sarı lacivertliler sezonun muhasebesini yapacak ve bakalım fatura kime ya da kimlere kesilecek. (Melih Gümüşbıçak | T24)