08 Ekim 2019

Bahçeli’nin bitmek bilmeyen maceralarında son halka

Ey Bahçeli, sen seçim öncesinde Apo’nun mektubuna destek vererek, Apo’dan “medet” ummadın mı?..

800 bin fark yedikleri 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminden beş gün önce, kimliği konusunda kimsenin en küçük bilgi sahibi olmadığı bir adam TV’lere çıkıyor, İmralı’ya gittiğini ve Abdullah Öcalan’dan mektup getirdiğini söylüyor. Mektupta Apo:

“Seçimde HDP kendini angaje etmesin, tarafsız kalsın”.

Mektuba yandaşlar davul çalarak sahip çıkıyor, sahip çıkanlar arasında Devlet Bahçeli de var. Hani kırk yıldır, her fırsatta “terörist başı Apo” diyen Bahçeli!.. Bir anda Apo’nun mektubunu onaylıyor:

“HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği desteğe itirazın, tepkinin eseridir. HDP’nin istismarına karşı tarafsızlık çağrısı yapmıştır.”

Vay canına!.. Ağzını her açtığında Apo’ya lanet yağdıran, lanet bir yana, yakalandığında Apo’nun idam edilmesi için büyük çaba gösteren Bahçeli, seçim yaklaşırken, kaybedeceklerini fark ettiğinde, Apo’yu haklı buluyor!..

Osman Öcalan

Apo’nun mektubu yetmiyor, AKP ve MHP bunu fark ediyor. Seçime bir gün kala bir adım daha atılıyor.

Apo’nun kımızı bültenle aranan kardeşi Osman Öcalan devletin TV’si TRT’ye çıkartılıyor.

Seçimden bir gün önce, 22 Haziran’da Osman Öcalan:

“Ekrem İmamoğlu Kürtlere ciddi bir mesaj vermedi. CHP’nin Kürtler için hiçbir ciddi projesi yoktur, CHP Kürtlere hiçbir zaman yakın olmadı”.

Bahçeli, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkartılmasıyla ilgili bir kez daha güç duruma düşüyor, o gün sessiz kalıyor, herkese “insaf” dedirten ifadesiyle güvenirliğini iyice yitiriyor:

“MHP Öcalan’dan medet ummamıştır”.

Üç gün önce söylediğini unutuyor, tam tersini söylüyor.

Önergeye ret

İyi Parti olayın peşini bırakmıyor. 2 Temmuz’da “TRT Osman Öcalan’ı TV’ye çıkartarak terör örgütü propagandası yapmıştır” diyerek, TRT’nin yayınları ile ilgili Meclis’e araştırma önergesi veriyor.

Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddediliyor.

MHP’nin ret oylarıyla birlikte, Bahçeli onun dilinden düşürmediği ifadeyle, “terörist başının” kardeşinin TRT’ye çıkartılmasını onaylamış oluyor.

TRT’deki röportaj Tayyip Erdoğan’a sorulduğunda, “Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum” diyor.

E, şimdi öğrendin, aradan üç buçuk ay geçiyor, Osman Öcalan’ı hâlâ yakalayan filan yok!..

Bahçeli’nin onayına paralel, Ankara Savcılığı, “Osman Öcalan’ın sözleri ifade özgürlüğü kapsamdadır” diyerek, TRT’yi aklıyor ve soruşturma açmıyor.

Zaten Osman’ın sözlerinde dava açılacak bir şey yok, CHP’yi suçluyor.

Ama, asıl soruşturma açılması gereken kurum kırmızı bültenle aranan bir teröristi ekrana çıkartan TRT, savcılık ona ses çıkartmıyor.

Bahçeli skandalı

Bütün bunlar herkesin ibretle izlediği “Bahçeli’nin maceraları”. Şimdi hasta, o haliyle durup dururken yazılı açıklama yapıyor, kendi maceralarını unutarak, herkesi bir kez daha hayrete düşürüyor:

“CHP’nin milli meselelere sırtını dönerek PKK’dan medet umar hale gelmesi skandal ötesi bir sapma halinin tezahürüdür”.

Ey Bahçeli, sen seçim öncesinde Apo’nun mektubuna destek vererek, Apo’dan “medet” ummadın mı?..

Şimdi nasıl oluyor da, CHP’yi suçluyorsun?.. Bahçeli açıklamasına devam ediyor:

“CHP Genel Başkanının ve sözcülerinin siyasi eylem ve sözleri suç teşkil etmektedir. MHP hiç bir şart altında bu zillete ve ülkemize hezimet vaat eden girişimlere sessiz kalmayacaktır”.

Ey Bahçeli, sen MHP’nin ta kuruluşundan beri izlediği politikanın tam tersine hareket ederek, Apo’nun mektubuna neden “sessiz” kaldın?.. Bahçeli açıklamasına devam ediyor:

“CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığının kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar açılmıştır. (...) CHP’nin İyi Parti ve Saadet Partisi ile işbirliği de gizli pazarlıklar içindedir”.

Ey Bahçeli, geçmiş politikalarınla taban tabana ters iken, son bir kaç yıldır AKP’yi kayıtsız şartsız desteklerken, “sen AKP ile gizli pazarlık içindesin” suçlamasıyla, herhangi bir kimse senin dokunulmazlığını kaldırmak isteminde bulundu mu?.. Bahçeli durmak bilmiyor:

“CHP - HDP ilişkilerinin incelenmesi amacıyla MHP bir komisyon kurmuştur.”

Ey Bahçeli, senin AKP ile ilişkilerinin incelenmesi için herhangi bir kimse, MHP için bir komisyon kurulması önerisinde bulundu mu?..

Bahçeli’nin bu açıklaması onun son bir kaç yıldır söz ve tavırlarındaki skandal dizisinin son halkasıdır.

Yazarın Diğer Yazıları

"Boykota" göz yaşartıcı destek!..

Şimdi aniden balıklama destek!.. Çünkü, ekonomik felakette suçu lokantaların üstüne atıyor. İris Hanım!.. Neden yaptınız bu çağrıyı?..

"Three Who Made A Revolution": Devrim Yapan Üç Adam

İktidarla ve diğer partilerle günlük siyasi polemiklerin ötesinde, bu "üçlünün" devrim hedefi belli: Her alanda Cumhuriyet'in yüz yıllık fabrika ayarlarına dönüş!..

"Ekonomist" Erdoğan açıklasın: 818.182 .863.710 lira zarar

Bu zararı ve bütçe açığının nedenlerini halka açıklamak zorunda