14 Kasım 2019

Medyan yoksa derdini anlatamazsın!

Ülkeyi yönetenler, bir şeyin farkında değil: Batı, artık önce medyaya bakıyor. Siyasetçiler, diplomatlar, sivil toplum kuruluşları, işadamları herkes...

Şirin Payzın’ın T24 ekranında Washington Enstitüsü Türkiye Direktörü Soner Çağaptay’la yaptığı söyleşide önemli bir saptama vardı.

O da şuydu: Çağaptay dedi ki; "Türkiye kaynaklı hiçbir açıklamaya ya da habere inanılmıyor. Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığı için gelen haberler doğru değildir diye düşünülüyor. Oysa Türkiye’de basın özgür olsa dış politikayı yürütmek, kamu diplomasisi yapmak çok daha kolay olacaktı."

Acı ama maalesef durum bu!

İşin gerçeği; Türklerin kahir ekseriyeti bizim medyaya inanmıyor ki Amerikalıların, İngilizlerin, Almanların, Fransızların inanmasını bekleyelim.

Medyayı tek şemsiye altında toplarsan dışında kalanlara da parmak sağlarsan olacağı budur!

Kimse seni izlemez... Kimse seni dinlemez...  Kimse seni okumaz...  Sadece yabancılar değil Türkler de!

Niye mi? Çünkü...

Bizim medyaya göre, AKP iktidarı her konuda çok başarılı ama bütün dünya (iç ve dış karşıtları) sürekli çelme takıyor, yıpratması için elinden geleni yapıyor.

Bizim medyaya göre; iktidarın Suriye politikası doğru, Moskova ve Washington sürekli yanlış yapıyor, ortalığı temizlemek Ankara’ya kalıyor.

Bizim medyaya göre; ekonomide sorun yok, kriz diyenler art diyetli. Saray’ı dinlemeyen/başına buyruk bürokratlar yüzünden faizi yükseldi, dolaysıyla enflasyon da yükseldi. Sonunda Saray’ın sabrı taştı, müdahale ederek kontrol altına aldı.

Bizim medyaya göre; Avrupa Birliği dürüst değil. Avrupa’da doğru dürüst lider yok. Erdoğan'ı anlayacak kalitede cumhurbaşkanı/başbakan olmaması, sorunların çözümünde büyük engel.

Bizim medyaya göre; yabancı medya İsrail’in kontrolünde. Bu yüzden Türkiye aleyhine her gün onlarca haber çıkıyor. Algı operasyonu yapıyorlar.

Bizim medyaya göre; kredi kuruluşları Türkiye’nin notunu kasıtlı olarak düşürüyor.

Bizim medyaya göre; enflasyon/döviz/faiz üçlüsü üzerine büyük oyun oynandı ama kısa sürede cevabını aldılar.

Bizim medyaya göre; UEFA bile Türkiye’ye aleyhtarı... Asker selamına karşı çıkmalarının nedeni bu.

Bizim medyaya göre; Türkiye’de tek sorun var, o da muhalefet. Türkiye muhalefet sorununu halletmediği sürece arzuladığı istikrara kavuşamaz.

Bizim medyaya göre; Anayasa değişikliğiyle o kadar mükemmel bir sistem kurduk ki bütün dünya hayranlıkla izliyor.

Bu listeyi uzatmak mümkün...

Görürsünüz bizim medyaya göre Erdoğan’ın Washington ziyareti diplomatik zafer olarak kayıtlara geçilecek.

Türk’e Türk propagandası devam edecek!

Ülkeyi yönetenler, bir şeyin farkında değil: Batı, artık önce medyaya bakıyor. Siyasetçiler, diplomatlar, sivil toplum kuruluşları, işadamları herkes... Medya özgür ve güçlüyse ‘o ülkeyle çalışılır’ diyorlar. Demokrasi ve hukuk sistemindeki eksiklikler ikinci planda kalıyor.

Özellikle iş dünyası, yatırımcılar... İlk baktıkları medyanın hali.

Demokrasimiz eksikti, hukukun üstünlüğü tartışılırdı ama Türkiye her şeyi yazabilen medyası sayesinde ‘Batı’da saygındı.

Söylediği dinlenirdi.

Şimdi dinlenmiyor. Çünkü ‘Batı’nın en çok önem verdiği, olmazsa olmazı saydığı medyası yok.

Ankara bu sebeple kamu diplomasisi yapamıyor. Bu sebeple derdini anlatamıyor. Bu sebeple inandırıcı olamıyor.



Yazarın Diğer Yazıları

Atatürk’ü camiden silme projesi ve veda…

İmamlara Atatürk’ün adını anmama yasağı koyan eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’di. Yerine gelen Ali Erbaş daha katı daha sert bir üslupla devam ettirdi. Atatürk’e ima yoluyla hakaret edilmesine bile izin verdi.

‘Menfaatimiz’ yeni mi aklınıza geldi?

Menfaatlerimiz için herkesle görüşmeliyiz yaklaşımını destekliyorum ama! Sormadan da edemeyeceğim. Esad ile neden görüşmüyorsunuz?

Bizleri Şi Cinping kurtardı, kendisine minnettarız!

Yurt dışına gitmek isteyen iki Sinovac bir doz BioNTech olmuşsa bile bir doz daha BioNTech olmaz zorunda! Bu duruma bakınca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping iyi ki Sinovac aşılarının zamanında ülkemize gelmesini engellemiş diyorum.