12 Mayıs 2024

Şenol Güneş mi?

Beşiktaş’ın tüm sorunlarını çözeceğini iddia eden Hasan Arat, beş aylık süreçte takımın başına söylediği gibi bir teknik direktör getiremedi ama bu süre zarfında da takımın başına gelmeyen kalmadı!

Sevgili Hasan Arat’ın televizyondaki söyleşisini izlerken “Şenol Güneş ile görüştük” cümlesini ‘espri’ olarak algıladım ne yazık ki ‘şaka’ değil, gerçekmiş… Hasan Arat, kendisine oy verenlerle dalgasını mı geçiyor yoksa Beşiktaşlılara üzeri kapalı ‘akılsızlar’ mı demek istiyor açıkçası çözemedim. Hasan Arat seçilmeden önce, uluslararası platformda kişisel bağlantılarının çok kuvvetli olduğunu bunun da Beşiktaş’a büyük yarar sağlayacağını söylemişti. Ve Beşiktaş’ın başına deneyimli ve de şöhrete sahip yabancı teknik direktör getireceğini sözlerine ekleyivermişti. Beşiktaş’ın tüm sorunlarını çözeceğini iddia eden Hasan Arat, beş aylık süreçte takımın başına söylediği gibi bir teknik direktör getiremedi ama bu süre zarfında da takımın başına gelmeyen kalmadı!

Hasan Arat’ın teknik direktör adayları arasında şayet Şenol Güneş de varsa, ki kendisini bunu ekranda açıkça dile getirdi artık sevgili başkanı ciddiye almadığımı ve de almayacağımı buradan net şekilde ifade ediyorum. Hasan Arat ya ne yaptığının farkında değil ya da bilemediğimiz başka hesaplara sahip! Beşiktaş’ı kariyerinde hiç bir başarı bulunmayan Samet Aybaba’ya teslim ettiği yetmezmiş gibi şimdi bir de bir başka beceri yoksunu Şenol Güneş’in adını telaffuz ediyor. Beşiktaş’ın iskeleti yok, Beşiktaş’ın oyuncusu bol lakin oynayanı yok…

Hasan Arat’a göre bir teknik adam gelecek ve birkaç yabancı futbolcuya büyük tutarlar ödenip transfer edilecek Beşiktaş da yeni sezonda fırtına gibi esecek. Futbolda henüz böyle bir döngüye tanıklık etmedim edeceğimi de pek sanmıyorum. Futbolda başarıyı genelde takım olgusu ve bunu bağlı olarak da takım oyunu getirir. Ya arkadaşlık ve paylaşımın üst düzeyde olduğu sıradan futbolcularla örnek bir takım oluşturacaksınız ya da çok üst düzey oyuncuları toplayacaksınız. Kaldı ki üst düzey oyuncaların toplandığı takımlar genelde başarılı olamıyorlar!

Beşiktaş’ın Alanyaspor karşısındaki oyunu, Hasan Arat’ın uzun süren ‘içi boş’ konuşması ile örtüştü. Ses var görüntü yok! Sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle Serdar Topraktepe’nin eli kolu bağlıydı Alanya’da bu nedenle eleştiri sunmak hata olur. Yerden yere vuracağımız sadece ‘profesyonel’ oyuncular olmalı. Hiç tartışmasız sahanın en kötüsü Cenk Tosun’du. Beşiktaş bu oyuncuyu 1 milyon Euro’nun üzerindeki parayı niye ödüyor hala anlayabilmiş değilim. Diğerlerinin farkı mı vardı? Tencere dibin kara seninki benden kara misali…

Beşiktaş’ın tahtada kalan oyun taktiğini aktarmak bile zul geliyor 1-1 eşitlikle biten karşılaşma sonrası. Ama keyifle sezon sonunda Beşiktaş’tan gitmesi gereken isimleri bir çırpıda sayabilirim! Cenk Tosun, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Umut Meraş, Onur Bulut, Vincenk Aboubakar, Ante Rebic, Jonas Svensson listesine Samet Aybaba’yı eklemezsem haksızlık etmiş olurum. Bu arada geçenlerde “Samet Aybaba’nın bastığı yerde çim bitmez” demiştim. Bunu bir ekleme yapmam zorunluluk! Samet Aybaba’nın bastığı çimde Beşiktaş galip gelemez. Ne işin var senin paşam maçtan önce sahanın içinde? Sen teknik direktör müsün?

Beşiktaş için üzgünüm bu ekip ne başarılı transfer yapabilir ne de başarıyı yakalayacak kadroyu oluşturabilir…  

Yazarın Diğer Yazıları

Bitti artık bu çile!

Kanatları kusursuz kullanan iki eleman, aynı şekilde iki kanada da savunma oyuncusu, golcü ve de libero. Samet Aybaba bunların hepsini kendisi bulup seçecek ise vay Beşiktaş’ın haline!

Beşiktaş 62’den tavşan yaptı!

Beşiktaş, Süleyman Seba’nın başkanlığında art arda 3 şampiyonluk kazandı, üstelik birisi de yenilgisiz. Hiç Süleyman Ağabeye ve Metin Keçeli’ye madalya takıldığına tanıklık etmedim.

İstanbul Park Pisti’ni boşaltmayan Vural Ak, bu gücü kimden alıyor?

"Bu da sadece Türkiye’de yaşanır! Kira ödemiyorsun, ihaleye girmiyorsun, devletin gönderdiği ‘pisti boşalt’ ihtarnamesiyle açıkça dalga geçiyorsun"