Haberler

Hatay’da depremzede çocuklara AÇEV ve Disney’den özel kutlama

24 Nisan 2024 11:21

T24 Video

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile The Walt Disney Company (TWDC), Hatay’ın Defne ilçesinde depremden etkilenen çocuklar için ortak bir etkinlik düzenledi. Disney Türkiye gönüllerinin yer aldığı AÇEV’in Hatay Defne Çocuk ve Aile Merkezi’nde düzenlenen festivalde, Sinemasal Kültür Sanat Derneği ve Yuvam Dünya Derneği’nin katkılarıyla film gösterimi, atölye çalışmaları, perküsyon, müzik ve dans aktiviteleri gibi etkinlikler yapıldı.

“Bu etkinliği Hatay’da gerçekleştirmenin ayrı bir anlamı var”

Festivale katılan The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, “Disney olarak hikayelerimizle ilham verdiğimiz çocuklara her zaman sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşmamız gerektiğinin farkındayız. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketinin ardından bölgeye desteğimizi de sürdürüyoruz. Bu anlamda bu etkinliği Hatay, Defne’de gerçekleştirmenin bizler için elbette ki ayrı bir anlamı var. Buradaki çocuklara güzel bir gün yaşatmak için büyük çaba sarf ettik. Tüm iş ortaklarımıza ve Disney Gönüllüleri’ne yürekten teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı da kutluyorum” dedi.

“Bölgede umudu tazelemek için çalışmaya devam ediyoruz”

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Tam 30 yıldır, her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlayabilmesi için çalışan bir kurum olarak, olumsuz etkileriyle en fazla çocukları etkileyen tüm afetlerde de çocukların desteklenmelerini çok önemsiyoruz. Bu nedenle deprem bölgesinde, çocukların çok yönlü gelişimlerini ve öğrenme kapasitelerini desteklemek; çocukların kendilerini güvende hissederek oyunlar oynayabildiği ve eğlenebildiği mekanlar oluşturmak önceliğimiz oldu. Değerli paydaşlarımızın da desteğiyle hem merkezlerimizle hem de çeşitli etkinliklerle bölgede olmaya ve umudu tazelemek için çalışmaya devam ediyoruz. Şimdi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen bu etkinlikle, çocukların mutluluğuna tanık olduk. Bu anlamlı günün yaşanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Hataylı çocuklar Sinemasal ile Toy Story 4 filmini izledi

Sosyo-kültürel açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sinemanın büyülü dünyasıyla tanıştıran Sinemasal Kültür Sanat Derneği ile Disney Türkiye’nin yaptığı iş birliği sonucu festival için dev ekran ve film izleme alanı kuruldu. Açık hava sinemasında çocuklar, Disney’in büyülü hikaye anlatımıyla yıldızların altında film izleme keyfi yaşadılar.

Eğlenceli atölyeler, gökyüzünün sırları, canlı müzik…

Festival kapsamında Yuvam Dünya Derneği de Disney içerikleriyle eğitici bir atölye çalışması gerçekleştirdi.

Festivalin bir diğer konuğu da astronom Erdem Aytekin rehberliğinde çocuklar National Geographic teleskoplarıyla gece ve gündüz gökyüzünün nasıl gözlemleneceği konusunda bilgi ve tecrübe edindi. Festivalin özel konuklarından biri olan genç şarkıcı Yaren Özaydın da gün boyunca katılımcılara canlı performansı ile keyifli anlar yaşattı.