Haberler

AKP'li Furkan Bölükbaşı'ndan iktidara sert eleştiriler: AK Parti çökmeye başladı, hep sorunun kaynağı oldular

Sosyal medyada 'troll' olarak bilinen ve AKP'ye yakınlığıyla tanınan Furkan Bölükbaşı'nın iktidara yönelik eleştirileri gündem oldu

18 Mayıs 2024 12:47

T24 Video

AKP'ye yakınlığıyla bilenen ve 'troll' olarak anılan Furkan Bölükbaşı katıldığı bir Youtube programında çarpıcı açıklamalarda buluundu. İktidarı sert bir dille eleştiren Bölükbaşı, "CHP neyi savunuyorsa AKP'de onu savunuyor, sadece ittifak ortakları farklı. Bu noktaya gelmemeliydik. Bu noktaya geleceksek, özgür konuşamayacaksak ben niye mavi gelsin gelsin iktidarda otursun da kırmızı oturmasın diye kendi itibarımı kaybetmek zorundayım" dedi.

Bölükbaşı'nın katıldığı bir youtube kanalında açıklamalarının yer aldığı tanıtımda söyledikleri dikkat çekti.

Bölükbaşı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Adım trolle çıkmış, akademisyenim"

"Bu hükümet gerçekten ses getirecek alanlarda Filistin konusunda eylem yapılmasını istemiyor"

"Osmanlı Dönemi'nde padişahların bile sahip olmadığı yetkilerin bugün bizi yönetenlere verilmesine karşıyım"

"AK Parti çökmeye başladı"

"Bugün sorduğumda CHP'den farklı düşünüyorsun dediğimde bana sunulabilecek madde ben zannetmiyorum. Bugün CHP neyi eleştiriyorsa, AKP'de onu eleştiriyor. CHP neyi savunuyorsa AKP'de onu savunuyor, sadece ittifak ortakları farklı. Bu noktaya gelmemeliydik. Bu noktaya geleceksek, özgür konuşamayacaksak ben niye mavi gelsin gelsin iktidarda otursun da kırmızı oturmasın diye kendi itibarımı kaybetmek zorundayım maviyi savunurken..."

"90'ların başını andıran maalesef bundan sonraki yıllarda da 90'ların devamı gibi gidecek bir gibi görünen bir sürece girmiş bulunuyoruz."